Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Simbolul Statelor Unite a împlinit 50 de ani! Primul pas pe Lună, celebrat prin dezvelirea unei plăcii memoriale dedicată misiunii Apollo 11

Simbolul Statelor Unite a împlinit 50 de ani! Primul pas pe Lună, celebrat prin dezvelirea unei plăcii memoriale dedicată misiunii Apollo 11

Un articol de: B1.ro - 19 Iul 2019, 13:22
Eveniment

Ceremonii de tot felul, dar și spectacole organizate peste Ocean, marchează 50 de ani de la lansarea primei misiuni pe Lună. 

ȘOC ȘI GROAZĂ LA MORMÂNTUL LUI RĂZVAN CIOBANU! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VĂZUT! ASTA DA APARIȚIE

Astronautul Armstrong, cel care a călcat prima dată pe Lună, a murit la vârsta de 82 de ani din cauza unor probleme la inimă. Pe 16 iulie 1969 el a plecat împreună cu astronauţii Buzz Aldrin şi Michael Collins să descopere o parte a Universului, informează stirileprotv.ro. 

Misiunea Apollo 11 a fost despre explorare, despre cum să îţi asumi riscuri pentru recompense uriaşe atât în domeniu ştiinţei, cât şi al ingineriei. Despre cum să îţi stabileşti un scop ambiţios înaintea celorlalţi.

TRAGEDIA MOMENTULUI! A MURIT VIOREL! DIN PĂCATE A FĂCUT INFARCT! ROMÂNIA E ÎN STARE DE ȘOC

Michael Collins a revenit la baza Cape Canaveral, din Florida, pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la lansarea misiunii pe Lună. Collins s-a aflat la cârma modulul de comandă de pe orbita lunară, în timp ce Armstrong şi Aldrin au pus piciorul pe Lună.

Și în București a fost celebrată această zi specială. Pe Esplanada Bibliotecii Centrale de la Universitatea Politehnică Bucureşti, de Agenţia Spaţială Română şi UPB a fost dezvelită o placă memorială dedicată misiunii Apollo 11. 

Placa memorială îi înfăţişează pe cei trei astronauţi ai misiunii Apollo 11 - Neil Armstrong, Edwin (Buzz) Aldrin şi pilotul Michael Collins - cu mesajul „Misiunea Apollo 11 - Primii oameni care au păşit pe Lună - 20 iulie 1969”, notează jurnalul.antena3.ro. 

 

 

 

 
 
 
Loading...