Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Asistații social din Codlea REFUZĂ cursurile de recalificare: Nu ne trebuie meserie, avem alocații!

Asistații social din Codlea REFUZĂ cursurile de recalificare: Nu ne trebuie meserie, avem alocații!

Un articol de: - 03 Mar 2018, 20:57
Foto: stirileprotv.ro Eveniment

În cartierul Malin, din Codlea, sute de familii trăiesc în case insalubre, nu au curent electric, iar majoritatea adulților trăiesc din ajutorul social. Primăria a obţinut 4 milioane de euro pentru a ajuta 500 de nevoiași. Degeaba, însă, căci oamenii strâmbă din nas când aud de cursuri de calificare.

Mariana Muntean, o localnică, s-a plâns reporterilor PRO TV că nu a fost ajutată cu nimic, deși a făcut cereri peste cereri. Întrebată dacă ar vrea să fie învățată o meserie pentru a câștiga bani, ea a răspuns: ”Păi, avem ajutorul social şi alocaţiile la copii... Dar nu dă, doamnă! A zis că ne face case sociale şi nu ne-a făcut nimic!”.

“Nu ştiu dacă e spre bine şi dacă e ceva pentru noi, romii.... ca noi am fost tot mereu demigrați la chestiile astea”, a spus un alt locuitor.

Prin acelaşi proiect, vor fi intabulate 150 de case care vor fi racordate la utilităţi, igienizate şi dotate cu aparate casnice. 50 de copii din familiile cele mai sărace merg deja la programul ”Școală după şcoală”, unde fac lecţii, primesc o masă caldă şi învaţă cum să-şi facă un viitor.
 

Citeşte mai multe despre:   cursuri de calificare,   Stiri Codlea