Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Asistații sociali din estul țării refuză să muncească pe 1.500 de lei pe lună, cazare și două mese gratuite: "Cam puțini bani pentru necesitatea omului. Este prea departe"

Asistații sociali din estul țării refuză să muncească pe 1.500 de lei pe lună, cazare și două mese gratuite: "Cam puțini bani pentru necesitatea omului. Este prea departe"

Un articol de: - 31 Iul 2015, 12:54
Foto: Captura PRO TV Eveniment

Șomajul a atins cote record în județele din estul țării, dar nivelul de trai pare să nu îi intereseze prea mult pe localnici. O firmă din vest a vrut să recruteze muncitori dintr-o comună din Vaslui, cu 400 de asistați social, dar s-a lovit de refuzul oamenilor.

La interviul organizat la primăria din localitatea Iana s-au prezentat la concurs 40 de persoane, dar,  doar 11 persoane au fost de acord cu condițiile prezentate de angajator: muncă într-o fabrică de cablaje auto, 1.500 de lei salariu, cazare, 2 mese pe zi asigurate și transport dus-întors.

Jurnaliștii de la ProTv au fost în localitate pentru a vorbi cu localnicii care prefer să stea la birtul din sat decât să muncească la fabrica de cablase.

Dialogurile sunt halucinante:

Localnici: Suntem buni de muncă, dar nu prea ne-a plăcut școala
Reporter: Dar știți să faceți înmulțiri, adunări?
Localnici: Da. Asta știm

Reporter: Ce nu v-a convenit?
Localnic: Salariul mic.

Un alt bărbat spune că deși nu are niciun venit nu va merge la muncă la fabrica de cablaje pentru că “este prea departe”.

„Cam puțini bani pentru necesitatea omului. Băi, tu nu râde cu mine, că tu ai cu ce trăi, dar eu nu am cu ce trăi. Vreau să-mi văd de treaba mea acasă, să mănânc o mămăligă cu ceapă. Aici mă duc cu ziua, par eu prost, dar nu așa deștept", este răspunsul unui alt sătean.

Cele 11 persoane care au acceptat slujba sunt cu aevărat disperați: nu au niciun venit, nici măcar ajutor social.

"Nu avem nici ajutor social, nici surse de venit, suntem săraci lipiți pământului", a declarat unul dintre săteni.

Reprezentantul firmei de recrutare s-a arătat dezamăgit de interesul scăzut arătat de localnici.

"Noi speram ca într-o comună cum e Iana să avem o rată de prezență uriașă. S-au arătat interesați 11 oameni", a spus reprezentantul companiei.

VIDEO integral AICI.

Citeşte mai multe despre:   vaslui,   somaj
 
 
 
Loading...