Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Decizie majoră în ceea ce priveşte asistaţii social. Cine refuză un loc de muncă rămâne fără ajutorul de la stat

Decizie majoră în ceea ce priveşte asistaţii social. Cine refuză un loc de muncă rămâne fără ajutorul de la stat

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 17:47
Decizie majoră în ceea ce priveşte asistaţii social. Cine refuză un loc de muncă rămâne fără ajutorul de la stat Eveniment

Persoanele care beneficiază de ajutor social, şi care refuză o oportunitate de angajare sau un curs de formare profesională, nu vor mai primi aceşti bani, scrie europafm.ro. 

Prevederea intră in vigoare începând de astăzi, din dorinţa statului român de a-i încurraja pe cetăţeni să lucreze, având în vedere că  sunt peste 200.000 de persoane care primesc ajutor de la stat.

În cazul în care se pierde dreptul la ajutor social, familia sau persoana în cauză pot depune o nouă solicitare abia după un an.

Noua forma a legii aduce noi responsabilităţi şi pentru primari, ei fiind aceia care aprobă aceste dosare de ajutor social. 

Astfel, primarii trebuie să realizeze un plan de activităţi sezoniere, pe baza cererilor primite de la societăţile comerciale din zonele respective care au nevoie de forţă de muncă. Pentru neîndeplinirea acestei sarcini, primarul este sancţionat cu o amendă de la 1000 la 5000 de lei.

În forma actuală a Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, dreptul la ajutorul social încetează după refuzul repetat de 3 ori de a munci sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională. În cazul unui singur refuz, plata ajutorului doar se suspendă.