Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Asistentele de la Spitalul Victor Babeș, mesaj de încurajare pentru români și pentru colegii care luptă cu coronavirusul

Asistentele de la Spitalul Victor Babeș, mesaj de încurajare pentru români și pentru colegii care luptă cu coronavirusul

Un articol de: Beatris Ionita - 05 Apr 2020, 11:05
Asistentele de la Spitalul Victor Babeș, mesaj de încurajare pentru români și pentru colegii care luptă cu coronavirusul Eveniment

Într-o lume în care noul coronavirus face mii de victime zilnic, în lume, personalul de la Spitalul "Victor Babeș" din București a transmis un mesaj de încurajare pentru români și pentru medici. 

Asistentele au postat un videoclip pe Facebook în care, pe ritmuri de dans, le mulțumesc colegilor că luptă pentru salvarea vieții pacienților greu încercați de boală. Mai multe cadre medicale au scris pe coli de hârtie numele colegilor care luptă în llinia întâi și i-a îndemanat să reziste presiunii uriașe. 

"Super eroii de la Spitalul Clinic Dr. Victor Babes, București, Sectia Pneumologie 1, linia 1!
Noi stam la munca pentru voi, voi stati acasa pentru noi!", au scris ei.

Oamenii au apreciat postarea cu mii  de like-uri și, la rândul lor, le-au mulțumit medicilor care nu se dau bătuți, deși își riscă viața ca să vindece pe alții. 

 

 La Spitalul Victor Babeș, mai multe cadre medicale au fost testate pozitiv, la sfârșitul acestei săptămâni

 

Numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a ajuns, vineri, la 25, la spitalul din București. Managerul unității, dr. Ioan Emilian Imbri, a declarat că nu este un lucru ieșit din comun, căci sunt multe situațiile în care personalul se poate infecta, și nu doar prin contactul cu pacienții depistați pozitiv. Imbri a mai precizat că, din fericire, cadrele medicale contaminate nu prezintă simptome și, în funcție de rezultatul următorului test, ce va fi făcut săptămâna viitoare, acestea vor putea reveni la muncă. Managerul Spitalului ”Victor Babeș” a mai declarat că acolo numănui nu-i e teamă de COVID-19 și „chiar dacă ar fi să se infecteze toți 500, noi lucrăm!”.

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Capitală a mai ținut să precizeze că în unitatea pe care o conduce nimănui nu-i este teamă și vor munci chiar dacă se vor infecta cu toții: „Noi suntem aici peste 500 de oameni care muncim. Nu sperie pe nimeni ideea. Chiar dacă ar fi să se infecteze toți 500, noi lucrăm să știți, pentru că nu sunt simptome. Aștept o săptămână ca acestor colegi infectați să le fac un test de control și, în funcție de rezultat, ei vor reveni”.

 

România se apropie de 4000 de cazuri de infectare cu coronavirus

 

Autoritățile au anunțat sâmbătă că în România au fost confirmate 3.613 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 430 mai multe decât la raportarea făcută vineri. În acest moment, la ATI sunt internați 119 pacienți cu COVID-19. Iar bilanțul deceselor a ajuns la 146 de victime. 

De asemenea, de la începutul epidemiei, 329 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate. 

 

Focarul de coronavirus al României este la Suceava 

Cea mai gravă situație este la Suceava, județ în care au fost confirmate 967 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, în condițiile în care, cu o zi înainte erau anunțate 866. Urmează Bucureștiul cu 550 de persoane testate pozitiv.

La nivel global, au fost confirmate mai bine de 1,161,889 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care peste 241,691 sunt vindecate. Numărul de decese a depășit 62,444de persoane.

Statele Unite, cea mai afectată din lume, peste 293,481 de persoane infectate, cu mia mult de 7,896 de decese.

Citeşte mai multe despre:   asistentă medicală,   Spitalul Victor Babes