Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Asociaţia Casa de Cultură lansează Premiul literar "Augustin Frăţilă" - Romanul anului 2011, în valoare de 10.000 de euro

Asociaţia Casa de Cultură lansează Premiul literar "Augustin Frăţilă" - Romanul anului 2011, în valoare de 10.000 de euro

Un articol de: B1 TV - 22 Aug 2012, 20:14
Asociaţia Casa de Cultură lansează Premiul literar "Augustin Frăţilă" - Romanul anului 2011, în valoare de 10.000 de euro Foto: acadecu.ro Eveniment

Premiul literar „Augustin Frățilă”, editia I, este oferit de Asociația Casa de Cultură și vine să răsplătească cel mai bun roman românesc publicat în anul 2011. Câștigătorul primește un cec în valoare de 10.000 de euro, acesta fiind cel mai mare premiu acordat până acum, în România, pentru creație literară.

În concurs se pot înscrie toti autorii care au publicat un roman în 2011, în limba română, expediind trei exemplare ale cărții pe adresa Asociației Casa de Cultură și completand formularul de înscriere până în 23 septembrie 2012. (Regulamentul și formularul de înscriere pot fi găsite pe pagina Asociației Casa de Cultură, www.acadecu.ro.)

Juriul format din criticii literari Alex Ștefănescu, Dan C. Mihailescu și Daniel Cristea Enache va stabili finaliștii concursului (cinci autori). Numele acestora vor fi cunoscute în 8 octombrie.

Între 10 octombrie și 2 noiembrie 20 de bloggeri vor alege câștigatorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplatit cu Premiul literar „Augustin Fratila”, romanul anului 2011, în valoare de 10.000 de euro.

Ceremonia în cadrul căreia se va acorda Premiul va avea loc în 7 noiembrie 2012 la Hotel InterContinental București.

Premiul literar „Augustin Frățilă”, o initiațivă a Asociației Casa de Cultură, va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman apărut în anul anterior, conform unei selecții făcute de cei mai valoroși critici literari și de cititorii activi din mediul online.

Proiectul se bucură de sprijinul Hotelului InterContinental București.

Citeşte mai multe despre:   concurs