Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Uber, Clever și Bolt lansează o petiţie în care cer reglementarea de urgență a ridesharing-ului

Uber, Clever și Bolt lansează o petiţie în care cer reglementarea de urgență a ridesharing-ului

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Mai 2019, 22:10
Sursă foto: Uber / Taxify Eveniment

Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală a lansat petiţia #continuăm, o iniţiativă prin care se cere Guvernului să reglementeze de urgență aplicațiile de tip Uber, Clever și Bolt.

"Am dorit să punem la dispoziţia celor 2,5 de milioane de români care folosesc aceste platforme un canal prin care să-şi poată spune punctul de vedere, într-un mod civilizat, aşa cum sunt şi serviciile de transport pentru a căror reglementare milităm. Credem că nu prin proteste de stradă, prin blocarea pieţelor publice şi a traficului trebuie să ne facem auzită vocea, ci prin mobilizarea civică a celor care sunt alături de noi. Sperăm că şi Guvernul României va auzi aceste voci şi va lua o decizie cât mai repede", a declarat Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economie Digitală, citat de Agerpres.

"Numărul şoferilor activi pe platforme a scăzut cu 25% într-o singură zi, iar timpul de aşteptare pentru comenzile plasate prin cele trei aplicaţii a crescut la peste 10 minute. Segmentul de ride sharing aduce, anual, beneficii, directe şi indirecte, de peste 1 miliard de lei şi oferă un loc de muncă pentru peste 20.000 de şoferi parteneri", a precizat asociaţia pe site-ul petiţiei.

Coaliţia pentru Economie Digitală este o organizaţie independentă care reprezintă principalele companii de râde sharing şi e-hailing din România, Uber, Bolţ şi Clever.

Petiţia poate fi semnată pe https://www.continuam.ro/.

Citeşte mai multe despre:   uber_1