Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Asociația Dăruiește Viață anunță extinderea proiectului care a dus la construirea primului spital pentru copii bolnavi de cancer din donații: Reconstruirea integrală a Spitalului Marie Curie, noul obiectiv

Asociația Dăruiește Viață anunță extinderea proiectului care a dus la construirea primului spital pentru copii bolnavi de cancer din donații: Reconstruirea integrală a Spitalului Marie Curie, noul obiectiv

Un articol de: George Lupu - 14 Oct 2020, 13:27
Asociația Dăruiește Viață anunță extinderea proiectului care a dus la construirea primului spital pentru copii bolnavi de cancer din donații: Reconstruirea integrală a Spitalului Marie Curie, noul obiectiv Eveniment

Asociația Dăruiește Viață anunță, după ridicarea clădirii primului spital pentru copii bolnavi de cancer din România, construit exclusiv din donații și sponsorizări, în curtea Spitalului Marie Curie din București, extinderea proiectului. Noul obiectiv ambițios este reconstruirea integrală a Spitalului Marie Curie.

În contextul noii inițiative a asociației Dăruiește Viață, a fost lansat spotul de promovare a acestui demers din cadrul campaniei executată de Papaya Advertising:

 

 

 

Extinderea proiectului Asociației Dăruiește Viață

 

Asociația Dăruiește Viață duce mai departe inițiativa #Noifacemunspital, "nebunia noastră", și va reconstrui de la zero și Spitalul de copii Marie Curie.

“Am finalizat structura primei clădiri (Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică), iar acum lucrăm la compartimentare, instalații și design interior și exterior. Însă nu doar copiii de pe secția de oncologie au nevoie de condiții de tratament de secolul XXI, ci toți copiii internați în Spitalul Marie Curie. De aceea extindem proiectul cu încă o clădire pentru a muta aici toate specializările Spitalului Marie Curie și a folosi vechea clădire ca spații de cazare pentru părinți, cantina, spații pentru cursuri etc”, precizează asociația.Povestea îngrozitoare din spatele acestei fotografii. Nici după 30 de ani nu a fost deslușit MISTERUL(FOTO)

Extinderea proiectului a fost anunțată încă din octombrie 2019, iar pentru acest lucru campania de fundraising realizată de Dăruiește Viață continuă pentru a strânge fondurile necesare noii inițiative.

Spitalul va permite asigurarea tratamentului multidisciplinar copilului bolnav de cancer, condiții de tratament ca în secolul XXI pentru toți copiii care se vor interna în cel mai mare Spital de copii din țară, un Spital al viitorului, digitalizat, cu acces la cele mai noi tehnologii, condiții decente de tratament pentru copii și pentru părinți.

Pentru ca toate acestea să poată fi realizate este nevoie de donatori noi care să lupte alaturi de asociația Dăruiește Viață, alături de copii și de părinți împotriva cancerului. 

 

Modalităti de donație:

 

- Online pe www.daruiesteviata.ro  (va fi principala modalitate de donație promovată în campanie) 

- Se poate dona și prin alte mijloace, precum transfer bancar, achiziție de cadouri de pe site, prin revolut, prin SMS (8864 și 8844 cu mesajul SPITAL)

 

Proiectele Asociației Dăruiește Viață

 

Asociația Dăruiește Viață a fost fondată în 2012 de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, continuând astfel munca începută în regim de voluntariat de sprijinire a bolnavilor de cancer și dotare a unităților medicale din România. De la înființare, Dăruiește Viață a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București), a triplat capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile și a demarat cel mai proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. În prezent, peste 350.000 de persoane fizice și peste 4.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital.

Cel ami ambițios proiect al Asociației constă în strângerea unei sume de 30 milioane de euro pentru construirea integrală și dotarea parțială a primei clădiri: Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică

Investiția realizată de asociația Dăruiește Viață cu sprijinul donatorilor vizează modernizarea și dotarea din temelii a mai multor secții vitale:

  • Radioterapie: două buncăre la subsol, plus spațiile de pregătire pacienți
  • Spațiu pentru un nou RMN și un nou CT, cu spații dedicate anestezierii pacientului copil
  • Oncologie : ambulator și internare continuă (parter și etaj 1)
  • Hemato- oncologie: saloane și 5 camere sterile (etaj 3)
  • Chirurgie, neurochirurgie
  • Terapie intensivă cu saloane de o singură persoană
  • Bloc operator cu 5 săli de operație
  • Spații dedicate pentru relaxare (cinema, bibliotecă etc.)
  • Abordare multidisciplinară
  • Saloane cu băi proprii

Până în prezent, peste 300.000 de persoane fizice și peste 4.000 de companii au susținut inițiativa #NoiFacemUnSpital

A fost finalizată structura primei clădiri, 9 niveluri, aprox. 12.000mp. După finalizare clădirea va intra în perioada de testare Se lucrează la instalații, compartimentare și design de interior și exterior

De asemenea, se lucrează la master planul pentru a doua clădire, împreună cu o echipă de arhitecți și consultanți francezi

Noul spital va aduce o abordare multidisciplinară în tratarea copilului-pacient

“La ora actuală, în România, nu există o abordare multidisciplinară în tratarea copiilor cu boli grave și nici un spital care să respecte normele, protocoalele și procedurile medicale din Europa de Vest. Noul Spital va beneficia de echipa multidisciplinare, inclusiv board internațional științific și tumor board pentru a analiza atent și a face recomandări de abordare”, precizează reprezentanții Asociației Dăruiește Viață.

Citeşte mai multe despre:   asociatia daruieste viata