Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Asociaţia Pro Infrastructură, despre șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Cheţani şi Câmpia Turzii: „Situaţia este extrem de îngrijorătoare”

Asociaţia Pro Infrastructură, despre șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Cheţani şi Câmpia Turzii: „Situaţia este extrem de îngrijorătoare”

Un articol de: George Lupu - 27 Oct 2020, 10:16
Asociaţia Pro Infrastructură, despre șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Cheţani şi Câmpia Turzii: „Situaţia este extrem de îngrijorătoare” Eveniment

Asociaţia Pro Infrastructură atrage atenția că situaia de pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania, între Cheţani şi Câmpia Turzii, este îngrijorătoare. Activitatea este în prezent sistată din cauza faptului că firma constructoare ”este cvasi-inexistentă”, iar subcontractorii au plecat, fiind neplătiţi.

”Situaţie extrem de îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Cheţani şi C.Turzii: constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiţi au plecat sau sunt pe cale să o facă!!! Vedeţi filmarea aeriană cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni şi Cheţani”, afirmă reprezentanţii asociaţiei.

 

 

 

După deschiderea nodului rutier de la Cheţani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din şantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate şi a părăsit lucrarea.

În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăţilor şi a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în şantier şi de a plăti salarii sau taxe, relatează asociaţia.

”Deşi vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă. Solicităm CNAIR de urgenţă să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări şi să introducă posibilitatea plăţii directe a subcontractorilor care duc greul şantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un şantier complet părăsit şi companii autohtone în pragul falimentului”.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

 

Citeşte mai multe despre:   Asociatia Pro Infrastructura,   Autostrada a3