Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Asociaţia Proprietarilor de Terenuri Agricole din Ardeal a făcut o plângere penală împotriva Parlamentului (VIDEO)

Asociaţia Proprietarilor de Terenuri Agricole din Ardeal a făcut o plângere penală împotriva Parlamentului (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 15 Oct 2013, 10:57
Asociaţia Proprietarilor de Terenuri Agricole din Ardeal a făcut o plângere penală împotriva Parlamentului (VIDEO) Eveniment

Reprezentanții Asociaţiei Proprietarilor de Terenuri Agricole din Ardeal au făcut o plângere penală împotriva Parlamentului. Aceştia îi acuză pe senatori şi deputaţi că au încălcat Constituţia prin legile pe care le-au creat.

Potrivit celor care au iniţiat plângerea penală, legislaţia în vigoare are scopul de a le permite politicienilor să pună mâna pe terenurile românilor pentru ca mai apoi să le vândă străinilor.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei de Proprietari de Terenuri Agricole din Ardeal, Gheorghe Cozmuţa, plângerea penală a fost trimisă procurorului general pentru că parlamentarii români s-ar fi constituit în grupuri infracţionale şi ar fi creat legi care încalcă constituţia.

"Întrega legislaţie a proprietăţii, prin care s-a lichidat economia României s-a emis prin încălcarea gravă a Constituţiei, art. 44, 46, 1, alin. Pentru susţinerea acestor infracţiuni a fost atras şi Guvernul şi Curtea Constituţională care a avizat favorabil această legislaţie vizibil neconstituţională", se arată în plângerea APPPTAA.

Conform proprietarilor de terenuri agricole din Ardeal, legile aprobate de parlamentari au scopul de a obţine cât mai mult pământ de la ţărani pentru a/l vinde apoi străinilor. La mijloc ar fi vorba despre aproximativ 4 milioane de hectare de păduri, păşuni şi terenuri agricole. Iar dacă nu vor fi luate măsuri, iniţiatorii plângerii penale averizează că în viitor 70% din suprafaţa României ar putea fi vândută.

"Prin deposedarea de bunurile materiale, vinderea pământurilor şi bogăţiilor ţării la străini în baza legilor neconstituţionale, potenţialul economic al României şi veniturile tuturor categoriilor sociale s-au diminuat cu cel puţin 50%, motiv pentru care vă solicităm analizarea afirmaţiilor noastre şi sancţionarea coordonatorilor acestor infracţiuni", au mai scris rerpezentanții Asociației în plângerea penală.

Plângere penală împotriva Parlamentului

Citeşte mai multe despre:   plangere penala,   Parlamentul Romaniei