Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Asocierea Aktor - Euro Construct va finaliza autostrada Bucureşti-Ploieşti, pentru 130 milioane lei (VIDEO)

Asocierea Aktor - Euro Construct va finaliza autostrada Bucureşti-Ploieşti, pentru 130 milioane lei (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 15 Oct 2015, 19:16
Asocierea Aktor - Euro Construct va finaliza autostrada Bucureşti-Ploieşti, pentru 130 milioane lei (VIDEO) Eveniment
Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a atribuit asocierii Aktor - Euro Construct Trading '98 un contract de 129,18 milioane lei, fără TVA, pentru finalizarea primilor 3,3 km din tronsonul de autostradă Bucureşti - Ploieşti şi a nodurilor peste Centura Bucureşti şi cel de la Moara Vlăsiei.

Oferta a fost pe locul doi la licitație, după oferta asocierii Serenissima Construzioni - Luca Way SRL de circa 87,8 mil lei.

"Durata contractului este 70 luni din care 4 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuţie şi 48 luni perioada de garanţie a lucrărilor.", informează CNADNR.

În prezent, procedura de achiziţie publică se află în perioada de depunere a unor posibile contestaţii împotriva rezultatului procedurii, mai informeaza Compania de Autostrazi.

Proiectarea și execuția finală a primilor 3,3 km din autostrada A3 București – Ploiești, din zona Petricani și până la șoseaua Popasului, la pachet cu finalizarea lucrărilor la nodurile rutiere Centura București și Moara Vlăsiei, a fost scoasă la licitație de CNADNR pe 15 mai, la trei luni de la rezilierea contractului inițial cu italienii de la Impresa Pizzarotti.

Deși valoarea estimată a contractului de circa 39 de milioane de euro pentru cei 3,3 kilometri de autostradă pare mare la prima vedere, trebuie precizat ca sectorul de autostradă în cauză este unul cu cate trei benzi pe sens și prevede și realizarea a două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului și altul peste calea ferată București-Constanța.