Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 'Se coace o idee care va schimba fața PROTESTELOR ANTI-GUVERNAMENTALE - Cea a NESUPUNERII CIVICE ' - Mesajul Asociaţia 'Moldova vrea Autostradă' după doi ani de revendicări publice

'Se coace o idee care va schimba fața PROTESTELOR ANTI-GUVERNAMENTALE - Cea a NESUPUNERII CIVICE ' - Mesajul Asociaţia 'Moldova vrea Autostradă' după doi ani de revendicări publice

Un articol de: B1.ro - 15 Mar 2019, 12:47
Eveniment

Vicepreşedintele Asociaţiei ,,Moldova vrea Autostradă”, Dan Radu, afirmă că protestul „15 minute” arată că ‘ideea revoltei civice pentru autostrăzi s-a generalizat și s-a copt’.

Dan Radu a declarat că românii au trec la un alt timp de frondă, care ‘va schimba fața protestelor anti-guvernamentale - cea a nesupunerii civice.’

"ASTĂZI SE COACE IDEEA UNEI ALTE FORME DE PROTEST - CEA A NESUPUNERII CIVICE.

Se vede bine azi că acțiunile asociațiilor noastre ("Moldova Vrea Autostrada", "Împreună Pentru A8", "Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei"), din ultimii doi ani, nu au fost degeaba.

Un prim obiectiv a fost de a introduce cu forța subiectul autostrăzilor moldovenești pe agenda națională. De a se discuta despre el, de a se întelege că soluția dezvoltării acestei regiuni este legătura urgentă spre Vest pe ruta Iasi-Targu Mures. Subiectul a ajuns acum pe agenda tuturor, să vrei să-l ocolești și nu mai poți.

Al doilea obiectiv a urmărit creșterea presiunii pe autorități pentru a grăbi lucrările - misiune parțial îndeplinită, unele segmente de pe A7 (Ploiești-Suceava) au fost scoase deja la licitatie, este foarte probabil ca si la A8 sa se întâmple ceva luna aceasta - s-au făcut câțiva pași înainte, asta ne e clar.

Al treilea obiectiv - propagarea ideii că revolta si presiunea publică continuă, perseverentă, pot schimba lucrurile, că oamenii se pot grupa si acționa pe obiective extrem de concrete. A fost un alt tip de acțiune decît protestul general pe legile justiției, iar chestiunea autostrăzii era oricum mai ușor de înțeles de către publicul larg.

Protestul general de azi, 15 martie, ora 15, pentru 15 minute, are un asemenea ecou si aderență nu numai datorită unei campanii inteligente și profesioniste dusă de Stefan Mandachi, ci și pentru că, în doi ani de revendicări publice repetate din partea noastră, ideea revoltei civice pentru autostrăzi s-a generalizat și s-a copt.

Acum este prima dată cînd românii protestează public, la nivel de țară, altfel decât în piețele orașelor. S-a trecut la un nou tip de frondă. Zilele acestea se coace o altă idee importantă, care va schimba fața protestelor anti-guvernamentale - cea a nesupunerii civice", scrie vicepreşedintele Asociaţiei ,,Moldova vrea Autostradă”, Dan Radu, pe facebook

 
 
 
Loading...