Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Astra Film Festival 2020 de la Sibiu, organizat în aer liber și online, din cauza epidemiei de COVID-19

Astra Film Festival 2020 de la Sibiu, organizat în aer liber și online, din cauza epidemiei de COVID-19

Un articol de: Andrei Ștefan - 14 Aug 2020, 11:42
Astra Film Festival 2020 de la Sibiu, organizat în aer liber și online, din cauza epidemiei de COVID-19 Galerie foto (2) Eveniment

Astra Film Festival, unul dintre cele mai mari festivaluri de non-ficțiune din Europa, se va desfășura anul acesta în Centrul Istoric al Sibiului și în Muzeul Astra, în contextul crizei COVID-19.

A 27-a ediție a AFF va primi cineaștii și iubitorii de film documentar în aer liber și online, festivalul fiind împărțit în două părți: Astra Film Festival Open Air (4-13 septembrie) și Astra Fim Festival Online (16-25 octombrie).

 

Astra Film Festival 2020, organizat după reguli stricte, din pricina epidemiei de COVID-19

 

AFF 2020 pune în prim plan măsurile de protecție necesare în contextul actual, pentru a oferi condiții de siguranță pentru participanți.

„Într-o perioadă plină de incertitudini, un lucru a rămas mereu cert: Astra Film Festival va fi prezent și în acest an la întâlnirea cu publicul. Vă invit să începem toamna cu o sărbătoare a cinematografiei și să trecem împreună printr-o experiență unică, la fel de nouă pentru publicul nostru și pentru noi, organizatorii.

Contextul actual ne-a dovedit că fără artă și cultură suntem mai săraci și mai triști, iar filmul documentar are darul de pătrunde în intimitatea experiențelor umane și de a stabili conexiuni cu lumea, depășind bariere geografice, culturale, etnice, rasiale sau religioase. Se plasează în avangarda explorării prin artă a problematicilor complexe ale existenței. Filmul documentar sau cinematografia realității deschide orizonturi către cunoașterea altor civilizații și culturi și, implicit, către toleranță”, a precizat regizorul Dumitru Budrala, directorul festivalului.

Secțiunile Astra Film Festival 2020

  Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

ASTRA FILM FESTIVAL OUTDOOR se va desfășura în perioada 4 - 13 septembrie, în aer liber: la Muzeul Astra și în Centrul Istoric al Sibiului, care vor lua locul sălilor de cinema. Astra Film Festival Outdoor va include proiecții de film, întâlniri cu autorii, discuții , programe speciale și concerte.

ASTRA FILM FESTIVAL ONLINE se va desfășura între 16 - 25 octombrie prin intermediul platformei festivalului, care va găzdui o parte din filmele aflate în programul oficial. Totul va fi disponibil online pentru publicul nostru aflat oriunde pe teritoriul României. Unele producții vor putea fi accesate și după încheierea perioadei oficiale a festivalului. AFF ONLINE va găzdui și un program dedicat industriei, care va cuprinde o serie de activități cu desfășurare în mediul virtual.

Programul evenimentelor va fi comunicat în curând.

Citeşte mai multe despre:   Astra Film Festival