Astra Zeneca a informat Comisia Europeană că nu va putea livra dozele de vaccin convenite pentru primul trimestru

Astra Zeneca a informat Comisia Europeană că nu va putea livra dozele de vaccin convenite pentru primul trimestru
sursa foto: pixabay

AstraZeneca a informat Comisia Europeană că nu va putea trimite cantităţile iniţiale convenite de doze din vaccinul său anti-COVID-19 după ce va obţine autorizarea din partea Agenţiei Europene a Medicamentului, citează The Guardian. 

Un purtător de cuvânt a anunţat într-un comunicat: „Volumele iniţiale vor fi mai mici decât a fost anticipat la început din cauza randamentului redus la o unitate de producţie”.

„Vom livra zeci de milioane de doze în lunile februarie şi martie pentru Uniunea Europeană, pe măsură ce continuăm să intensificăm volumul producţiei”, a adăugat el. 

O decizie privind aprobarea UE a vaccinului este aşteptat să fie luată la finalul lunii ianuarie, scrie Reuters.

În acest moment, în Uniunea Europeană sunt utilizate vaccinurile anti-Covid dezvoltate de Pfizer/ BioNTech şi Moderna.

Motivul ar fi că vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică anglo-suedeză Astra Zeneca și Universitatea Oxford va trebui adaptat la mutațiile din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, potrivit companiei.

Este posibil ca vaccinurile produse și aflate în stoc să nu poată fi livrate, potrivit cotidianului german Bild. 

Joi, AstraZeneca a informat Comisia Europeană despre probleme și, potrivit ziarului austriac Kurier, că UE va primi mult mai puține doze decât era planificat în primul trimestru.

Martin Auer, coordonatorul austriac al campaniei de vaccinare, le-ar fi transmis landurilor că alocările pentru Austria în primul trimestru au fost reduse de la 2 milioane de doze la 500.000-600.000.
 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe