Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Atac asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu (FOTO)

Atac asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu (FOTO)

Un articol de: Irina Mina - 06 Feb 2021, 14:31
Atac asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu (FOTO) Sursa Foto: Antena 3 Eveniment

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, i-a scris Patriarhului Daniel, o scrisoare în urma atacului asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim, exprimându-şi consternarea faţă de acest atac îngrozitor şi condamnând acest ”act teribil”.

„În numele meu și al guvernului israelian îmi exprim consternarea față de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil și vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în fața justiției pentru a fi pedepsiți. Autoritățile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident și vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanței Patriarhiei Bisericii Ordoxe Române la Ierusalim. Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu și nu vor fi tolerate nici de autorități, și nici de societatea israeliană”, a transmis Ambasadorul Israelului la Bucureşti.

Atac asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Îmi exprim consternarea faţă de atacul îngrozitor. Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu (FOTO)

Atac asupra Bisericii Române din Ierusalim. Reacția BOR: Este un act de extremism dictat de rațiuni religioase

 

Amintim că joi a avut loc un atac asupra Bisericii Române din Ierusalim. Un extremist israelian a fost surprins de camerele de supraveghere din cartierul Musrara, Ierusalimul de Est, în timp ce încerca să spargă uşa lăcaşului de cult cu un bolovan. Acesta a încercat să dea jos emblema Patriarhiei Române, reușind să îndoaie şi crucea. Patriarhul Teofil al Ierusalimului a condamnat atacul, numindu-l „act terorist”.

În acest caz, Biserica Ortodoxă Română a transmis o reacție, catalogând atacul drept „act de extremism, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin”. Reprezentanții BOR au ținut să mulțumească Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului și autorităților israeliene, care „au reacționat solidar în condamnarea acestui act de barbarie”.

„Gestul de vandalism consumat astăzi împotriva Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim este, ca orice act de extremism dictat de rațiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părți ale lumii”.

 Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Citeşte mai multe despre:   Biserica Ortodoxa Romana,   Ierusalim,   David Saranga