Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Atac dur al academicianulului Bălăceanu Stolnici la adresa unei agenții guvernamentale

Atac dur al academicianulului Bălăceanu Stolnici la adresa unei agenții guvernamentale

Un articol de: - 30 Iun 2016, 08:54
Atac dur al academicianulului Bălăceanu Stolnici la adresa unei agenții guvernamentale foto: jurnalul.ro Eveniment

Constantin Bălăceanu Stolnici, președintele CIADO, a lansat un atac dur la adresa unei agenții guvernamentale, informează dcnews.ro.

"Prin aplicarea declarativă a Strategiilor Naționale Antidrog din perioada 2005 – 2016 de către autoritățile administrației publice centrale și locale sau a ministerelor responsabile, a dus la o creștere a consumului la nivelul întregii populații. De la 1,7 în 2005, la 7.4 în 2016 pe segmentul de vârstă 14- 64 ani, peste 15 % în rândul elevilor și 24 % în rândul studenților, conform studiilor CIADO și aproximativ apropiate de prevalențele estimate de Agenția Națională Antidrog, cu o diferență de 1-2 procente.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

 Strategia Națională Antidrog 2005-2012 nu a beneficiat de un buget alocat distinct, prin care să se asigure o finanțare corespunzătoare a activităților prevăzute în cele două planuri de acțiune aprobate pentru implementare, iar Strategia 2013 -2020 are fonduri alocate doar declarativ la nivel de Agenție Națională Antidrog iar la nivel de administrație publică centrală și locală s-a ignorant acest aspect, fondurile alocate fiind în perioadă 2009 – 2016 de zero lei, deși obligația asigurariii resurselor financiare, derivă din prevederile H.G privind aprobarea Strategiilor Naționale Antidrog", spune Bălăceanu Stolnici.

Cloncluzii

"Este evident că doar elaborarea unei strategii şi a unui plan de acţiune nu este suficientă, fără ca ulterior, în funcţie de evoluţia fenomenului drogurilor, să se asigure şi suportul necesar implementării acestora (resurse financiare, umane şi logistice, precum şi un cadru legislativ adecvat).

Pentru ca o strategie nationala sau locala antidrog să poată avea efectul scontat, este necesar ca acţiunile să se realizeze în mod concertat, printr-o strânsă colaborare între toţi partenerii implicaţi şi între aceştia şi Guvern, astfel încât să se asigure posibilitatea adaptării cadrului legal şi a resurselor necesare la noile tendinţe ale consumului şi traficului de droguri.

Din nefericire autoritatile prin ignorarea fenomenului a facut ca prevalentele sa creasca si afacerea cu drogurile sa ajunga la 250 milioane de euro anual conform datelor estimative . Continuarea acestei "politici" antidrog, duce Romania intr-o zona mai mult decat periculoasa si implicit la desfiintarea societatii civile antidrog prin lipsita de suportul autoritatilor, dealtfel singura ce mai realizeaza campanii de prevenire antidrog in zona grupurilor vulnerabile", mai spune acesta.

Citeşte mai multe despre:   atac,   presedinte