Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Atac furibund la Institutul „Marius Nasta” din București. Un grup de 15 persoane a pătruns în spital cu scopul de a ataca personalul medical

Atac furibund la Institutul „Marius Nasta” din București. Un grup de 15 persoane a pătruns în spital cu scopul de a ataca personalul medical

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Oct 2020, 23:50
Atac furibund la Institutul „Marius Nasta” din București. Un grup de 15 persoane a pătruns în spital cu scopul de a ataca personalul medical foto:pixabay Eveniment

Spitalul "Marius Nasta" din București a fost scena unui scandal, joi seară. Cel puțin 15 persoane furiose, rude ale unui pacient răpus cu câteva ore în urmă de COVID-19, au venit să-și facă dreptate. 

Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta, a declarat la Digi24 că nimeni nu a fost rănit, dar atât medicii, cât și pacienții sunt speriați. Rudele furioase au încercat să intre pe ferestre ca să ajungă la secția de terapie intensivă și au amenințat medicii. Grupul nu a putut fi oprite la intrare de paza spitalului și a fost solicitat sprijinul poliției locale. Scandalagii au fost liniștiți de echipajele de poliție și jandarmii.

Pacientul pe care rudele au vrut să-l răzbune avea 40 de ani și suferea de obezitate și a decedat în cursul serii de joi.

"Din păcate în această a fost o situație extrem de neplăcută la Institutul „Marius Nasta”, cauzata de decesul unui pacient tânăr infectat cu SARS -COV-2, un pacient cu comorbidități. În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, practic un grup mare de cetățeni au forțat intrarea în spital au ajuns la pavilionul COVID, au urcat pe ferestrele pavilionului, au încercat să intre pe geamuri și să spargă ferestrele practic pentru că asistentele și medicii au reușit să închidă pavilionul. Nu pot decât să vă spun că personalul și în primul rând pacienții au fost extrem de speriați și sunt, pentru că siguranță lor a fost pusă în pericol. Vorbim de pacienți critic și care sunt în Terapie Intensivă COVID și care nu au nevoie de astfel de evenimente.Pot să spun că înacest moment lucrurile s-au liniștit, echipaje de poliție au intervenit extrem de rapid, dar astfel de situații nu sunt de dorit. Din informațiile pe care le am,au căutat să agreseze personalul medical nu numai verbal cum au făcut-o ci și fizic.", a declarat managerul institutului Marius Nasta.

 

Poliția va supraveghea în această noapte Spitalul de Pneumologie

 

"Este extrem de trist că aceste lucruri se întâmpla și că efortul pe care îl facem constant. În jur de 20 de bărbați care au depășit cu ușurință cei doi paznici care era la poarta institutului și au avut un comportament agresiv verbal și fizic. Nu a fost nimeni rănit, dar un acel moment în pavilionul COVID erau niște ambulanta care se prezentau cu alți pacienți. Practic a fost pusă în pericol siguranță pacienților.

Au ajuns până la pavilionul COVID, nu au intrat înăuntru dar au încercat să intre pe ferestre în clădire. Ei au încercat să ajungă în parte de Terapie Intensivă COVID, dar vocile lor și zgomotul din curte a fost auzit.

Pentru a acesta noapte echipaje de politie patrulează în apropierea institutului și va rămâne la ambele porți ale institutului ca pacienți și personalul să fie un siguranță", a explicat medicul cum s-a produs incindentul. ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!