Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Atenție la ce postezi pe Facebook. Victimele unui furt rămân fără asigurare, dacă hoțul a obținut informațiile de pe internet

Atenție la ce postezi pe Facebook. Victimele unui furt rămân fără asigurare, dacă hoțul a obținut informațiile de pe internet

Un articol de: - 30 Aug 2012, 16:48
Atenție la ce postezi pe Facebook. Victimele unui furt rămân fără asigurare, dacă hoțul a obținut informațiile de pe internet Foto: Techinasia.com Eveniment
Cei care obișnuiesc să posteze informații despre viața lor privată pe rețelele de socializare, inclusiv despre vacanțe și noi achiziții, ar trebui să fie mai atenți deoarece acestea sunt adevărate invitații adresate hoților. În plus, cei care se trezesc cu casa spartă din cauza informațiilor postate pe internet pot rămâne și fără banii de la societățile de asigurare pentru că polițele devin nule în acest caz, relatează Incont.ro.

"Am câștigat luna asta mai mulți bani decât ați avut voi toți vreodată” sau ”Mi-am luat o plasmă LED pe care am dat 5.000 de lei și mi-a mai rămas și de-o haină de blană", sunt doar câteva exemple de mesaje postate pe Facebook, care pot conduce la anularea poliței de asigurare în cazul unui furt.

Asiguratorii avertizează că, dacă ancheta unui furt scoate la iveală faptul că hoțul a obținut informațiile de pe internet, victima nu va primi nicio despăgubire de la societatea de asigurare pentru bunurile sustrase din locuință.

"Postarea unor informații de natură să faciliteze planurile hoților sau să ofere o oportunitate pentru comiterea unei fraude poate fi încadrată în categoria "neglijență din partea asiguratului" iar acesta să nu mai beneficieze de asigurare", explică asiguratorii. Tot aici intră și bifarea opțiunii ”check in” pe telefonul mobil care anunță pe Facebook locul în care se află utilizatorul într-un anumit moment.

Peste cinci milioane de români au conturi pe rețelele de socializare în prezent, și peste patru milioane folosesc telefoane inteligente de pe care postează constant informații.