Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Atenție la genți! Controlați copiii! DISCRIMINARE ETNICĂ la Concursul Național de Interpretare Instrumentală: „AM VENIT SĂ CONCURĂM NU CA SĂ FURĂM!” (FOTO)

Atenție la genți! Controlați copiii! DISCRIMINARE ETNICĂ la Concursul Național de Interpretare Instrumentală: „AM VENIT SĂ CONCURĂM NU CA SĂ FURĂM!” (FOTO)

Un articol de: - 16 Iun 2017, 11:54
 Atenție la genți! Controlați copiii! DISCRIMINARE ETNICĂ la Concursul Național de Interpretare Instrumentală: „AM VENIT SĂ CONCURĂM NU CA SĂ FURĂM!” (FOTO) Eveniment

Copiii romi care formează orchestra Matias au concurat la Concursul Național de Interpretare Instrumentală de la Palatul Copiilor și drept “răsplată” pentru premiile ce le-au câștigat au primit o “porție mare de discriminare”. Potrivit unui lider al Centrului Național de Cultură a Romilor, Florin Nasture, îl acuză pe unul dintre organizatori că i-a acuzat pe nedrept pe etnicii romi că au furat un telefon mobil și o suma de bani.

„Controlați copiii și aduceți telefonul și banii pentru că am chemat poliția. Timp de 20 de ani nu a dispărut nimic și ați apărut voi acuma …. Dacă nu găsiți la copii controlați și mămicile“, ar fi spus Antonescu, unul dintre organizatori, potrivit liderului romilor.

În acel moment, una din mamicile instigate la discriminare de către Antonescu a afirmat: „Unii părinți au fost mai vigilenți și au fost atenți la genți când v-au văzut cum arătați", referindu-se la copiii îmbrăcați în haine tradiționale rome.

După ce i-a mai amenințat că “îi dă pe mâna poliției”, s-a constatat că nu se furase niciun leu.

“Mă întreb ce efecte au aceste injurii asupra dezvoltării și stimei de sine a acestor copii și adolescenți?”, se întreabă Nasture într-o postare pe Facebook.

La anunțarea câștigătorilor, copiii romi prezenți în sală au urcat pe scenă cu pancarte cu mesaje anti-discriminare.

“Parintii nu vor sa lase lucrurile asa si vor sa faca o plangere la CNCD.
Cum ne ajuta activitsti romi care reprezinta romii in relatia cu autoritatile centrale, instituii, Donori, media, etc.? Le pasa despre acest caz in care niste parinti si copiii romi au fost umiliti si discrimnati sau nu reprezinta ceva sufficient de important in urma caruia sa capitalizeze?”, conchide Nasture.

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   romi,   concurs,   tigani,   copii,   CNCD,   discriminare