Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Atenţie la ofertele pentru vacanţele exotice! Hoţii s-au mutat pe Internet, clonează site-urile şi îi lasă pe clienţi şi fără bani şi fără concendiu (VIDEO)

Atenţie la ofertele pentru vacanţele exotice! Hoţii s-au mutat pe Internet, clonează site-urile şi îi lasă pe clienţi şi fără bani şi fără concendiu (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 24 Iul 2016, 20:41
Atenţie la ofertele pentru vacanţele exotice! Hoţii s-au mutat pe Internet, clonează site-urile şi îi lasă pe clienţi şi fără bani şi fără concendiu (VIDEO) Eveniment

Atenţie la ofertele pentru vacanţele exotice! Site-urile de turism care oferă călătorii în diverse locuri extravagante din lume precum Maldive sau Zanzibar la preţuri exagerat de mici sunt false, arată B1 TV. Mai nou, spun oamenii legii, hoţii s-au mutat pe Internet, clonează site-urile şi îi lasă pe clienţi şi fără bani şi fără concendiu.

Oamenii legii atenţionează că escrocii obişnuiesc să cloneze site-uri cu profil turistic. Pe aceste platforme sunt promovate de cel mai multe ori oferte de vacanţe la preţuri extrem de mici. Dacă în cele din urmă clienţii se hotărăsc la o variantă de execursie, aşa-zişii operatori de turism le spun oamenilor să vireze banii într-un cont însă ulterior nu mai sunt de găsit. Pentru a evita astfel de situaţii, consultanţii în turism vin cu sfaturi.

”Oricât de bine le-ar clona, nu pot să le copizez sută la sută și atunci e bine să ne uităm să verificăm dacă au toate informațiile care sunt legal de afișat, adică licența de turism, datele agenției etc. și trebuie să ne uităm la cât de securizat este site-ul. Pentru asta trebuie să ne uităm în bara unde scriem adresa să aibe httpS la sfârșit”, a  susținut consultantul în turism Răzvan Pascu.

Hoţii s-au mutat pe Internet, clonează site-urile şi îi lasă pe clienţi şi fără bani şi fără concendiu

Specialiştii în turism avertizează să nu ne aruncăm la prima ofertă: ”nu ne aruncăm la primul preț cel mai scăzut. Știu că există tendința asta și românii caută să găsească ceva mai ieftin. Putem să avem surprize, mai ales de la simplu la dublu. Dacă găsim ceva la jumătate de preț artrebui cumva s ne punem un semn de întrebare.

Părerea mea este că cei care vor scump prin agenție de turism să se uite și să ia în calcul agențiile care iau totul în mod transparent. Chiar dacă e un preț mai mare, dacă tu ca agenție îți asumi că vii cu un preț mai mare decâ concurența ta, dar incluzi acolo și toate bacșiurile și taxele de avion și bagaj de cala, asigurare medicală, mie din start mi-ar da un plus de încredere agenția respectivă și i-aș da niște puncte în plus și mai multă încredere”, a explicat Pascu.

Fier că vor să experimenteze ceva nou, fie de teama atentatelor teroriste care au lovit Europa în ultima vreme, românii au început să opteze pentru vacanţele exotice. Anul acesta, la mare căutare au fost ţări precum Singapore, Cuba sau Insulele Maldive.

Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

Citeşte mai multe despre:   vacante