Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Atenţionare de călătorie din partea MAE. De ce loc zice Guvernul să te fereşti

Atenţionare de călătorie din partea MAE. De ce loc zice Guvernul să te fereşti

Un articol de: B1.ro - 20 Noi 2018, 17:04
Atenţionare de călătorie din partea MAE. De ce loc zice Guvernul să te fereşti Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe informează toţi cetăţenii români care fie se află, fie tranzitează, fie doresc să călătorească în Franţa, că sunt în curs de organizare acţiuni de protest, cu blocaje în mai multe puncte de pe teritoriul Republicii (inclusiv Teritoriile de Peste Mări), informează Agerpres.

Astfel, MAE le recomandă cetăţenilor români să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, ale porturilor, aeroporturilor, căilor ferate şi rafinăriilor.

"Se recomandă a se monitoriza evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncţionalităţi în activităţile preconizate pentru perioada următoare", precizează MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.