Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ARMATA A RĂMAS FĂRĂ COMANDANT. MApN: Atribuțiile vor fi preluate, de la 1 februarie, de generalul Laurian Anastasof 

ARMATA A RĂMAS FĂRĂ COMANDANT. MApN: Atribuțiile vor fi preluate, de la 1 februarie, de generalul Laurian Anastasof 

Un articol de: B1.ro - 31 Ian 2019, 16:37
ARMATA A RĂMAS FĂRĂ COMANDANT. MApN: Atribuțiile vor fi preluate, de la 1 februarie, de generalul Laurian Anastasof  Foto: defenseromania.ro Eveniment

Ministerul Apărării Naţionale face precizări după ce instanța a decis să suspende decizia președintelui României de a-i prelungi mandatul șefului statului major, Nicolae Ciucă.  

MApN precizează că, începând de la 1 februarie, a fost împuternicit pentru îndeplinirea atribuţiilor de locţiitor al șefului SMAp generalul-locotenent Laurian Anastasof.

”Ministerul Apărării Naţionale va pune în aplicare hotărârea instanţei de judecată, de îndată ce aceasta va fi comunicată oficial. 

Cu privire la situaţia locţiitorului șefului SMAp, precizăm faptul că această funcţie este îndeplinită până astăzi, 31 ianuarie 2019 inclusiv, de către generalul-locotenent Adrian Tonea, iar începând cu data de 1 februarie 2019, prin ordin al ministrului apărării naţionale, a fost împuternicit pentru îndeplinirea atribuţiilor acestei funcţii generalul-locotenent Laurian Anastasof”, se arată în comunicatul de presă al MApN. 

Generalul Laurian Anastasof a mai fost comandant al forțelor aeriene, dar a fost demis de Mihai Fifor în 2017.

Decizia Curții de Apel București de suspendare a decretului lui Klaus Iohannis este executorie. 

Mandatul lui Nicole Ciucă expira la finalul anului trecut, dar Klaus Iohannis a decis să îl prelungească pentru încă un an. Acest lucru i-a înfuriat pe pesediști care au contestat decretul la Curtea de Apel București.

Citeşte mai multe despre:   mapn,   Laurian Anastasof