Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Au fost extinse cercetările în dosarul de corupție al lui Adrian Severin: DNA anchetează posibile documente sau declarații false ale europarlamentarului

Au fost extinse cercetările în dosarul de corupție al lui Adrian Severin: DNA anchetează posibile documente sau declarații false ale europarlamentarului

Un articol de: - 31 Ian 2013, 16:41
Au fost extinse cercetările în dosarul de corupție al lui Adrian Severin: DNA anchetează posibile documente sau declarații false ale europarlamentarului Eveniment

DNA anunță joi că a extins cercetările în dosarul de corupţie al europarlamentarului Adrian Severin şi a dispus urmărirea penală şi pentru folosirea sau prezentarea de documente sau declaraţii false, în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor europene sau din bugetele administrate de acestea.

Documentele prezentate se referă la o serie de contracte de consultanţă încheiate cu şase societăţi comerciale româneşti, "înfiinţate cu scopul de a justifica prestări de servicii fictive, prin intermediul respectivelor contracte de consultanţă", susţin procurorii DNA.

„În felul acesta, învinuitul Severin Adrian a înlesnit unor persoane apropiate obţinerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European", notează procurorii.

„La data de 30 ianuarie 2013, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au trimis o scrisoare președintelui Parlamentului European prin care au reiterat solicitarea de a le fi puse la dispoziție o serie de documente relevante pentru instrumentarea cauzei penale menționate. Solicitarea inițială a fost trimisă la data de 23 ianuarie 2012, dar a primit numai un răspuns parțial. Ca urmare, la data de 25 septembrie 2012, DNA a trimis o nouă scrisoare prin care a cerut Parlamentului European transmiterea anumitor documente în original și a unor informații esențiale pentru soluționarea cauzei”, se arată într-un comunicat DNA.

În dosarul respectiv, față de Adrian Severin, Membru al Parlamentului European, se efectuează acte de urmărire penală pentru infracțiunile de luare de mită, trafic de influență, extinse ulterior și infracțiunea de „folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată”. În același dosar se efectuează acte de urmărire penală și față de alte trei persoane.

Citeşte mai multe despre:   adrian severin,   coruptie,   urmarire penala,   DNA