Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Au plecat în drumeție, dar au dat nas în nas cu ursul! Șase turiști au rămas blocați pe munte timp de două ore

Au plecat în drumeție, dar au dat nas în nas cu ursul! Șase turiști au rămas blocați pe munte timp de două ore

Un articol de: - 01 Iul 2012, 15:18
Au plecat în drumeție, dar au dat nas în nas cu ursul! Șase turiști au rămas blocați pe munte timp de două ore Foto: ecomagazin.ro Eveniment

Nas în nas cu ursul. Au păţit-o 6 turişti care se îndreptau spre staţiunea Buşteni. În timp ce se aflau pe Valea Caraiman s-au trezit în cale cu o ursoaică şi doi pui înfometaţi. Speriați, oamenii au sunat la 112. Abia după 2 ore aceştia au fost coborâţi de jandarmii montani.

Cei 6 bucureșteni și-au început ziua printr-o urcare cu telecabina până la Babele. La întoarcere însă au vrut să se aventureze puțin, așa că au ales să coboare pe jos, pe Valea Caraiman. La un moment dat, pe la jumătatea traseului, turiștii au zărit pe potecă trei urși. Pentru că nu exista nicio cale de ieșire, oamenii s-au gândit să nu întărâte animalele, așa că au rămas pe loc.

Din fericire, jandarmii montani care patrulau în zonă au reușit să alunge urșii și să-i aducă pe turiști în siguranță la baza muntelui. Când au fost găsiți de jandarmi, cei șase turiști erau foarte speriați și epuizați.

Autoritățile sfătuiesc turiștii care merg pe traseele din masivul Bucegi sã fie foarte atenþi, mai ales în zonele frecventate de urºi. Mai exact, iubitorii de drumeþii trebuie sã meargã în grupuri mari ºi sã nu se abatã de la marcaje.
 

Au dat nas în nas cu ursul
Embed:

Citeşte mai multe despre:   turisti,   munte