Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment AU SOSIT CLOPOTELE CU CHIPUL PREFERICITULUI DANIEL! Costă 550.000 euro și o garanție de 15 ani (FOTO, VIDEO)

AU SOSIT CLOPOTELE CU CHIPUL PREFERICITULUI DANIEL! Costă 550.000 euro și o garanție de 15 ani (FOTO, VIDEO)

Un articol de: - 23 Mai 2017, 18:13
AU SOSIT CLOPOTELE CU CHIPUL PREFERICITULUI DANIEL! Costă 550.000 euro și o garanție de 15 ani (FOTO, VIDEO) Eveniment

Lume, lume, au sosit clopotele gigantice cu chipul Patriarhului Daniel, ce vor fi instalate la Catedrala Mântuirii Neamului.

Aducerea acestora din Austria la România nu a fost treabă ușoară. Transportul a durat nu mai puțin de 3 zile.

Nici turnarea nu a fost făcută la întâmplare. Clopotele au fost turnate într-o zi de vineri, pentru că această zi are și o semnificație creștină în Biblie.

AU SOSIT CLOPOTELE CU CHIPUL PREFERICITULUI DANIEL! Costă 550.000 euro și o garanție de 15 ani

Toate cele şase clopote poartă simboluri ale BOR: stema Patriarhiei Române, chipul Patriarhului României şi crucea patriarhală, precum şi inscripţia „Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Naţională - Centenar 1918-2018“, scrie Adevărul.

Cel mai mare clopot a fost fabricat la 11 noiembrie 2016, iar celelalte cinci clopote, de dimensiuni mai mici - la 21 aprilie 2017. Şi tot într-o vineri, de 12 mai, s-a încheiat fabricarea clopotelor a căror greutate totală este de 32,243 tone.

Clopotele catedralei de la Bucureşti au o garanţie de 15 ani şi o durată de viaţă apreciată la peste 400 de ani, iar costul lor se ridică la 550.000 euro.

Și fiindcă mare e minunea, televiziunea germană 3Sat a realizat un documentar difuzat în aprilie cu procesul de realizare „a celui mai mare clopot din lume“.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Clopotul românesc de 25 tone va detrona astfel campionul en-titre, care este pe podium din anul 1923: clopotul Sfântului Petru din turnul de sud al Catedralei din Koln. Acesta are doar 24 tone, înlocuind un clopot de 27,2 tone care nu avea însă sunetul destul de sonor.

„Când clopotul de la Bucureşti se va auzi, doar Koln-ul va fi trist“, au relatat jurnaliştii germani de la 3Sat.

 

Televiziunea germană 3Sat a realizat un documentar difuzat în aprilie cu procesul de realizare „a celui mai mare clopot din lume“. „Este cea mai mare provocare din istoria companiei“, arătau jurnaliştii.

Citeste mai mult: adev.ro/oqesyo
Citeşte mai multe despre:   BOR