Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Au venit din mijlocul dezastrului: 30 de românii din Japonia s-au întors acasă

Au venit din mijlocul dezastrului: 30 de românii din Japonia s-au întors acasă

Un articol de: - 21 Mar 2011, 11:27
Au venit din mijlocul dezastrului: 30 de românii din Japonia s-au întors acasă Foto: B1 TV Eveniment

Duminică seară 30 de cetățeni români s-au întors din Japonia. Mulți dintre aceștia au declarat că nu se vor întoarce prea curând pe ținutul nipon.

"Vin chiar din mijlocul dezastrului", a declarat o româncă șocată de situația din Japonia. Aceasta a mai declarat că majoritatea cetățenilor japonezi încă nu au mâncare, medicamente, iar drumurile au fost refăcute parțial.

Câțiva dintre românii ajunși în țară s-au întos pe cont propriu, în timp ce alții au apelat la autoritățile române, care le-au pus la dispoziție o cursă Charter, contracost. Din cauza acestei intervenții foarte puțini români s-au întos în țară, iar cei care doreau să ajungă cât mai repede înapoi în România au fost nevoiți să rămână în țara afectată de cutremur întrucât nu-și permiteau bani pentru cursa disponibilă.

Oamenii s-au arătat nemulțumiți de intervenția Ministerului Afacerilor Externe, susținând că mai mult ajutor au primit din partea rușilor.

"Ne-au ținut doar prin telefoane, ne-au trimis mesaje în ultimul moment. Mai aveam o zi la dispoziție, între timp ne-am zbătut și ne-am luat bilete (...) În schimb ne-au ajutat foarte mult rușii, ne-au luat bilete de 1000 de euro dus-întors."

Deși mulți dintre românii întorși în țară au spus că nu au de gând să se întoarcă prea curând în Japonia, își doresc să revină la viețile pe care le-au construit acolo.

S-au întors în România


Citeşte mai multe despre:   Japonia,   cutremur,   MAE