Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Augustin Lazăr, la final de mandat: Opinia publică să aibă încredere în justiție / Soluționarea dosarelor istorice, obiectiv îndeplinit

Augustin Lazăr, la final de mandat: Opinia publică să aibă încredere în justiție / Soluționarea dosarelor istorice, obiectiv îndeplinit

Un articol de: Redacția B1.ro - 25 Apr 2019, 12:37
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Eveniment

La finalul mandatului de Procuror general al României, Augustin Lazăr a ținut să le transmită românilor să aibă încredere în Justiție. Ministerul Public este o instituție modernă, întărită, capabilă să reprezinte, în activitatea judiciară, interesele generale ale societăţii, a mai susținut acesta, potrivit Agerpres.

”La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către cetățeni, pentru că – în calitate de magistrat – m-am aflat în serviciul public. Cetățenilor României doresc să le transmit că am îndeplinit obiectivele pe care mi le-am asumat la preluarea mandatului de procuror general. În momentul de față, Ministerul Public este o instituție modernă, întărită, capabilă să își îndeplinească rolul constituțional, acela de a reprezenta, în activitatea judiciară, interesele generale ale societăţii și de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a transmis Augustin Lazăr.

El a ținut să precizeze că soluționarea dosarelor istorice reprezintă un obiectiv îndeplinit: ”În mod deosebit, doresc să menționez, ca obiectiv îndeplinit, soluționarea dosarelor istorice, o restanță majoră a Ministerului Public, atât în sensul necesității stabilirii adevărului judiciar cât și ca o datorie vizând restituirea adevărului istoric”.

Lazăr a avut un mesaj și pentru tânăra generație de procurori: ”La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în al doilea rând, către tânăra generație de procurori, căreia îi adresez îndemnul de a profita de numeroasele oportunități de perfecționare profesională, pentru că garanția independenței ne este dată prin lege, dar este consolidată prin competență și respectarea standardelor de etică și integritate profesională. În încheiere, doresc să transmit opiniei publice să aibă încredere în capacitatea Ministerului Public de a-și îndeplini rolul constituțional, să aibă încredere în justiție, ca factor determinant pentru modernizarea societății românești și consolidarea statului de drept”.

Citeşte mai multe despre:   augustin lazar,   parchetul general,   ministerul public
 
Loading...