Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Augustin Zegrean: Avem, cred eu, un exces de reglementare în domeniul penal care ar trebui oprit

Augustin Zegrean: Avem, cred eu, un exces de reglementare în domeniul penal care ar trebui oprit

Un articol de: - 14 Iul 2016, 09:43
Augustin Zegrean: Avem, cred eu, un exces de reglementare în domeniul penal care ar trebui oprit Foto: tmpress.ro Eveniment

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că în România există ”un exces” de reglementare în domeniul penal, care ar trebui oprit.

"Poate că definiția era ușor prea largă și prea multe fapte puteau fi considerate abuz în serviciu. Trebuie să vă spun că avem, cred eu, un exces de reglementare în domeniul penal, pe lângă infracțiunile din Codul penal, care nu mai știu câte sunt acum, în cel vechi știam, în ăsta nu știu, dar sunt multe sute de fapte care, dacă sunt săvârșite, constituie infracțiune. Pe lângă acestea, mai sunt peste opt sute de infracțiuni prevăzute în legi speciale. Deci, avem peste o mie de infracțiuni care pot fi comise în România din fapte pe care dacă le faci constituie infracțiune și ești pedepsit. După părerea mea, este prea mult", a declarat Zegrean, referindu-se la decizia CCR privind abuzul în serviciu.

Zegrean a mai precizat că este greu să fii judecător într-o țară în care actele normative se schimbă des.

"Clar, este exces de reglementare și ar trebui oprit. A fost așa un iureș în adoptarea legislației. Noi nu mai avem legi dinainte de '90, nu mai există. Toate au fost refăcute sau au fost abrogate. Pe urmă și acelea au fost refăcute, a fost perioada de pre-aderare, pe urmă de aderare, perioada post-aderare. S-au tot modificat legile. Este foarte greu să fii judecător într-o țară în care legile se schimbă atât de des și sunt atât de multe. Este greu și pentru populație, pentru că cel puțin în domeniul penal se spune că nimeni nu poate invoca necunoașterea legii. Îmi este greu să cred că este cineva în țara asta care știe toate cele o mie și ceva de infracțiuni, nici măcar profesorii de drept penal nu cred că le știu pe toate", a mai spus Augustin Zegrean.

 

Citeşte mai multe despre:   Augustin Zegrean