Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aur și argint pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Aur și argint pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Un articol de: - 20 Sep 2013, 18:30
Aur și argint pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului Foto: bucurestifm.ro Eveniment
Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului ce s-a desfășurat în India, au cucerit o medalie de aur și trei de argint. Astfel, România a ocupat locul trei în clasamentul neoficial pe țări, relatează Mediafax.

Palmaresul României - o medalie de aur şi trei de argint - este superior celui înregistrat la ediţia de anul trecut: două medalii de argint şi două de bronz. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România s-a clasat pe locul al treilea (la egalitate cu Japonia), după Taiwan şi Koreea de Sud.

Medalia de aur a fost cucerită de Marius Ioan Posa, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional "C.D. Loga" din Timişoara, iar cele trei medalii de argint au fost câştigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Ionuţ Bogdan Voinicu (clasa XI-a, Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului au participat 101 elevi din 28 de ţări.

Cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului a avut loc la Mysore, în India, în perioada 11-19 septembrie.