Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aurel Stanciu a demisionat din funcția de director general al ROMATSA: Ministrul Transporturilor solicită renunțarea la grevă

Aurel Stanciu a demisionat din funcția de director general al ROMATSA: Ministrul Transporturilor solicită renunțarea la grevă

Un articol de: - 28 Aug 2015, 15:53
Aurel Stanciu a demisionat din funcția de director general al ROMATSA: Ministrul Transporturilor solicită renunțarea la grevă Foto: jurnalistii.ro Eveniment

Ion-Aurel Stanciu și-a dat vineri demisia din funcția de director general al ROMATSA, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Iulian Matache, solicită sindicatului și conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de muncă și renunțarea la grevă.

"În urma demisiei din funcția de director general,  prezentate astăzi de domnul Ion-Aurel Stanciu, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație – ROMATSA, solicit atât sindicatului cât și conducerii regiei continuarea negocierilor pentru încheierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă și mai ales renunțarea la greva generală. Consider că în în condițiile actuale este inutil acest protest care afectează activitatea din domeniul aerian și confortul cetățeanului ”, se arată într-un comunicat al ministrului Transporturilor, Iulian Matache.

Ion Aurel Stanciu nu a rămas în niciun caz șomer. Acesta a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnată de premierul Victor Ponta şi publicată în Monitorul Oficial.

Sindicaliștii de la ROMATSA au anunțat că vor declanșa grevă generală pe 1 septembrie 2015, de la ora 11,00, dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariații.

"Pot să vă spun că sunt probleme de viață și de moarte la ROMATSA. Deci nu e vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viață și de moarte, de siguranța pasagerilor, de siguranța salariaților ROMATSA. Avem un număr de peste 20 de procese pe care le-am intentat conducerii. Dacă până la 1 septembrie nu se găsesc soluții și organele statului nu iau absolut nicio măsură, vom declanșa această grevă generală așa cum am anunțat deja', a spus Gabriel Tudorache, liderul sindicatului.

Citeşte mai multe despre:   Romatsa,   greva,   avioane,   aeroport,   Ministerul Transporturilor