Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aurescu: Împărțirea de cote de migranți între statele Uniunii Europene nu este singura soluție la această problemă

Aurescu: Împărțirea de cote de migranți între statele Uniunii Europene nu este singura soluție la această problemă

Un articol de: - 01 Sep 2015, 23:33
Aurescu: Împărțirea de cote de migranți între statele Uniunii Europene nu este singura soluție la această problemă Eveniment

Împărțirea de cote de migranți între statele Uniunii Europene nu este singura soluție la această problemă, consideră Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care a subliniat că sursa acesteia ar trebui tratată, în speță, instabilitatea din vecinătatea sudică și combaterea terorismului.

"Cred că soluțiile de tip unilateral sau național izolate și nu în concert cu celelalte state europene nu pot să aducă rezultate durabile pentru această problemă. În egală măsură cred că trebuie să găsim soluții pentru tratarea problemei imigrației la sursa acesteia, inclusiv în țările de origine. Nu este suficient să luăm măsuri de genul împărțirii de cote pentru fiecare stat european — aici dezbaterea, sigur, este deschisă — este important să tratăm sursa problemelor, instabilitatea care există la nivelul vecinătății sudice, combaterea terorismului, a problemelor legate de statalitatea slabă a unora dintre actorii din această regiune sunt provocări care trebuie să-și găsească răspuns în cadrul diverselor inițiative și acțiuni de la nivelul Uniunii Europene", a declarat Aurescu, la finalul galei de deschidere a Festivalului Ambasadelor, citat de Agerpres.

Șeful diplomației române a afirmat că este prea devreme în acest moment să se pronunțe asupra soluțiilor privind situația refugiaților, dar aecastă problemă va fi discutată pe 4 septembrie, pe agenda reuniunii informale a miniștrilor de externe a UE, care va avea loc la Luxemburg.

"Sunt deja o serie de propuneri care au fost prefigurate în inițiativele Comisiei Europene, ele sunt cunoscute. Sunt deja soluții care au fost discutate la nivelul Consiliului European, au fost deja anumite angajamente asumate de către statele membre în mod unitar. Și România și-a asumat o parte din aceste angajamente, rămâne să vedem în continuare față de amploarea acestui fenomen în acest moment care sunt soluțiile suplimentare pe care le vom avea în vedere. România deja și-a asumat prin deciziile la nivelul Consiliului European o serie de măsuri care au în vedere inclusiv asumarea voluntară de un anumit număr de refugiați, dar trebuie să analizăm împreună, la nivelul UE, noul context care a fost creat de acest nou val de migranți, care sunt soluțiile cele mai adecvate", a adăugat Aurescu.


Citeşte mai multe despre:   UE,   Bogdan Aurescu