Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aurescu, întrevedere cu ambasadorul american: "A fost pus accentul pe obținerea unor rezultate concrete în domeniul cooperării pe tema securității energetice și a securității cibernetice, cu accent pe 5G"

Aurescu, întrevedere cu ambasadorul american: "A fost pus accentul pe obținerea unor rezultate concrete în domeniul cooperării pe tema securității energetice și a securității cibernetice, cu accent pe 5G"

Un articol de: Sebastian Pricop - 28 Ian 2020, 17:13
Foto: Ministerul Afacerilor Externe Eveniment

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit marți pe ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, pentru a discuta mai multe obiective de pe agenda bilaterală.

Cu această ocazie cei doi au trecut în revită stadiul pregătirilor pentru sesiunea din 2020 a Dialogului Strategic România-SUA, cât și eforturile depuse pentru intrarea României în Visa Waiver, programul prin care românii pot călători peste Ocean fără vize.

Un alt subiect important a fost obținerea unor rezultate concrete în domeniul cooperării pe tema securității energetice și a securității cibernetice, iar aici s-a pus un accent special pe tehnologia 5G.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe:

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit marți, 28 ianuarie 2020, pe ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, pentru a discuta în mod concret asupra planului de lucru privind prioritățile comune de pe agenda bilaterală româno-americană în anul 2020, inclusiv asupra dialogului politic.

Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul Zuckerman au trecut în revistă stadiul pregătirilor pentru sesiunea din 2020 a Dialogului Strategic România-SUA, care este planificată să se desfășoare în prima parte a anului la Washington. Totodată, au avut un schimb de opinii privind modalitățile de marcare comună, în 2020, a împlinirii celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale. În plus, au fost explorate oportunitatea și posibilitățile concrete de cooperare în vederea unei mai bune informări, la nivelul opiniei publice din România, pe tema procedurilor pentru obținerea vizelor de intrare în SUA pentru cetățenii români, în scopul de a facilita accesul României în programul Visa Waiver.

Au fost discutate și aspecte privind cooperarea în domeniul apărării și al securității, fiind reiterată de către ministrul român al afacerilor externe importanța creșterii prezenței militare americane în România, ca modalitate concretă de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic al NATO.

De asemenea, a fost pus accentul pe obținerea unor rezultate concrete în domeniul cooperării pe tema securității energetice și a securității cibernetice, cu accent pe 5G.  

Cei doi oficiali au făcut și o trecere în revistă a colaborării România-SUA în plan regional și european, fiind punctat faptul că România este un stat care susține în mod ferm unitatea transatlantică și o cooperare cât mai strânsă între UE și SUA.

Totodată, a existat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Republica Moldova, fiind reiterată poziția cunoscută a României și agreată continuarea coordonarii apropiate dintre România și SUA pe subiect.
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Afacerilor Externe (MAE),   Bogdan Aurescu,   Statele Unite
 
Loading...