Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aurescu: România rămâne un susţinător al politicii uşilor deschise. De aceea susţinem aderarea Muntenegrului la NATO

Aurescu: România rămâne un susţinător al politicii uşilor deschise. De aceea susţinem aderarea Muntenegrului la NATO

Un articol de: - 03 Sep 2015, 23:45
Aurescu: România rămâne un susţinător al politicii uşilor deschise. De aceea susţinem aderarea Muntenegrului la NATO Foto: B1 TV Eveniment

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi că România este adepta politicii uşilor deschise, politică de natură să contribuie la întărirea securităţii şi stabilităţii, şi de aceea susţine aderarea Muntenegrului la NATO.

"România rămâne un susţinător al politicii uşilor deschise pentru că noi considerăm că această politică este de natură să contribuie la întărirea securităţii şi stabilităţii în spaţiul euroatlantic. De aceea susţinem aderarea Muntenegrului la NATO printr-o decizie care, în mod ideal, trebuie să fie luată la reuniunea ministerială de externe", a spus Aurescu într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de Externe norvegian, Borge Brende, citat de Mediafax.

Totodată, ministrul de externe a evidenţiat interesul României de consolidare a securităţii pe flancul estic, mai ales având în vedere importanţa pe care o are, din punct de vedere strategic, Marea Neagră, în actualul context regional de securitate.

Ministrul Aurescu a reiterat importanţa implementării acordurilor de la Minsk ca urmare a escaladării tensiunilor în estul Ucrainei.

"Am discutat şi despre pregătirea strategiei integrate a NATO pentru partenerii estici şi sudici pe care am lansat-o la reuniunea ministerelor de la Antalia, din Turcia, din luna mai. Am discutat despre procesul de reflecţie asupra importanţei strategice a Mării Negre, dar şi despre cum putem să sprijinim procesul de aderare la Alianţă pentru Muntenegru şi pentru Georgia", a spus Bogdan Aurescu.


Citeşte mai multe despre:   MAE,   Bogdan Aurescu