Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aurescu și președintele Parlamentului israelian au vorbit despre excelentele relații bilaterale

Aurescu și președintele Parlamentului israelian au vorbit despre excelentele relații bilaterale

Un articol de: - 07 Oct 2015, 20:31
Aurescu și președintele Parlamentului israelian au vorbit despre excelentele relații bilaterale Foto: mae.ro Eveniment

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și președintele Parlamentului israelian, Yuli-Yoel Edelstein, au evocat nivelul excelent al relațiilor bilaterale, în cadrul vizitei oficialului israelian în România.

"Ambii demnitari au evocat rezultatele substanțiale ale reuniunilor inter-guvernamentale româno-israeliene desfășurate până în prezent, exprimând întreaga disponibilitate pentru continuarea dinamicii pozitive actuale a relației bilaterale.Totodată, cei doi demnitari au manifestat interes pentru intensificarea dialogului bilateral dintre Parlamentul României și Knesset-ul israelian", arată MAE într-un comunicat.

Aurescu a mai spus că România este pregătită să preia importanta responsabilitate ce îi revine prin asumarea, din 2016, a președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului. Totodată, acesta a mulțumit Israelului pentru sprijinul pe care îl acordă României în îndeplinirea mandatului.

"Cei doi oficiali au abordat aspecte privind evoluțiile din Orientul Mijlociu, cu accent pe perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu și dosarului sirian. Bogdan Aurescu a prezentat proiectul româno-spaniol al Curții Internaționale împotriva Terorismului, primit cu interes de interlocutor", se mai arată în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Israel