Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aurora, cel mai așteptat film românesc al anului 2011, în cinematografe din 11 martie

Aurora, cel mai așteptat film românesc al anului 2011, în cinematografe din 11 martie

Un articol de: - 08 Mar 2011, 16:34
Aurora, cel mai așteptat film românesc al anului 2011, în cinematografe din 11 martie Eveniment
Unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului 2011, "Aurora", regia Cristi Puiu, apare în cinematografe pe 11 martie, arată EvenimentulZilei.

Conform casei de producție Mandragora prezentarea scenariului "Aurora" sună astfel:

"Apartamentul de bloc în a cărui bucătărie un bărbat şi o femeie discută despre bunica Scufiţei Roşii, având grijă să n-o trezească pe fetiţa care doarme în camera alăturată. Remorcile abandonate pe terenul viran - aflat între casele de la marginea oraşului - din spatele cărora bărbatul pândeşte ceea ce pare a fi o familie. Oraşul pe care îl traversează acelaşi bărbat, după ce a recuperat cele două percutoare artizanale necesare armei de vânătoare pe care o are acasă. Bărbatul are 42 de ani, se numeşte Viorel şi, stăpânit de gânduri incerte, traversează oraşul de la un capăt la altul, către un obiectiv numai de el ştiut".

Filmul deja, pare a avea parte de păreri pozitive, întrucât câțiva dintre jurnaliștii străini prezenți la prima vizionare a peliculei de la Cannes au declarat că "este un film foarte curajos și cred că performanța lui Cristi Puiu a fost superbă. Ce mi-a plăcut cel mai mult? Modul în care a ales să spună povestea este interesant".

"Este un foarte bun film românesc, îți dă așa, o senzație de film alb-negru în slow motion", a mai declarat un alt jurnalist, citat de sursa precizată.

Cel de-al treilea lung-metraj al regizorului Cristi Puiu, este produs de Anca Puiu, Bobby Păunescu, Philippe Bober și Dan Wechlser.

Aurora, cel mai nou film în regia lui Cristi Puiu