Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Autorii lucrării plagiate de Ioan Mang confirmă informaţia: "Mă mir că tocmai ministrul Educaţiei a făcut acest lucru" (FOTO)

Autorii lucrării plagiate de Ioan Mang confirmă informaţia: "Mă mir că tocmai ministrul Educaţiei a făcut acest lucru" (FOTO)

Un articol de: - 10 Mai 2012, 12:26
Autorii lucrării plagiate de Ioan Mang confirmă informaţia: "Mă mir că tocmai ministrul Educaţiei a făcut acest lucru" (FOTO) Foto: informatia-zilei.ro Galerie foto (1) Eveniment

Unul dintre autorii lucrării ”Correlation Attack to the Block Cipher RC5 and the Simplified Variants of RC6”, pe care actualul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, este acuzat că a plagiat-o, a confirmat faptul că opera originală a fost copiată ilegal. Ministrul Educaţiei declara în urmă cu o zi că, dacă autorii documentului vor confirma informaţiile, se va retrage din funcţie.

În urma acuzaţiilor aduse ministrului Educaţiei, fizicianul Marian C. Ghilea l-a contactat pe cercetătorul Takeshi Shimoyama, unul dintre autorii lucrării respective, în care l-a rugat să analizeze conținutul celor două lucrări. Corespondenţa dintre cei doi a fost apoi trimisă pe adresa de mail a redacţiei B1.ro, site@b1.ro.

În urma parcurgerii documentelor, Takeshi Shimoyama a confirmat informaţia, exprimându-şi regretul că un astfel de act de plagiat a fost comis tocmai de un ministru al Educației.

Sunt sigur că lucrarea (lui Ioan Mang n.r.) este o versiune plagiată a lucrării noastre, prezentate la cea de-a treia conferință AES (…) Mă mir că tocmai ministrul Educației a făcut acest lucru” a fost răspunsul lui Takeshi Shimoyama.

Se pare că Takeshi Shimoyama este un autor ”preferat” de familia Mang, pentru că cercetătorul taiwanez a confirmat o a doua lucrare copiată după o operă colectivă semnată de el.

Articolul original poate fi consultat AICI

Articolul semnat de Ioan Mang poate fi consultat AICI

Acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Ioan Mang au fost lansate de către PDL, prin vocea preşedintelui partidului, Emil Boc. Într-o conferinţă de presă, acesta a prezentat şi dovada în acest sens. Una dintre reacţiile lui Mang, rostite la un post de televiziune, a fost că se va retrage din funcţie dacă autorii documentului despre care se spune că l-a plagiat confirmă informaţia.

"Dacă cei care ştiu despre ce e vorba acolo şi mai ales autorii menţionaţi în articol mă acuză de plagiat şi obţin o decizie în acest sens, categoric mă retrag. Dar aşa pe vorba unor oameni care nu sunt de specialitate, care au cu totul alte probleme... De fapt, scopul lor este unul singur: să creeze haos în sistemul educaţional cu două săptămâni înainte de a începe bacalaureatul special", spunea Ioan Mang.

Schimbul de mail-uri dintre Marian Ghilea şi Takeshi Shimoyama poate fi citit în fotografia din galerie

Mang, atacat din toate părţile

Aceasta nu este singura dovadă care sprijină afirmaţiile lui Emil Boc privind lucrările plagiate de Ioan Mang. Profesorul israelian Eli Biham, decanul departamentului de ştiinţă a computerelor de la Technion, susţine că Ioan Mang a copiat fiecare cuvânt chiar din manuscrisul său.

„Fiecare cuvânt din manuscrisul meu de acum 14 ani a fost copiat, este un plagiat. Mai mult decât atât, manuscrisul conţinea informaţii eronate, a fost din greşeală publicat pe Internet de cineva împotriva voinţei mele, iar persoana aceasta este probabil singura din lume care nu a aflat că era o greşeală.”, susţine Eli Biham, contactat telefonic de B1 TV.

Şi Răzvan Oraşanu scrie pentru Hotnews că l-a contactat pe Chu Hsin Ling, un alt autor care a confirmat plagiatul.

Chu Hsin Ling este absolvent de doctorat in 1991 al celei mai prestigioase universitati chineze, TsingHua, iar ca răspuns a transmis screenshot-uri făcute comparativ între cele două lucrari, în care paragrafele plagiate sunt încercuite cu roşu de însuşi cercetătorul care a scris lucrarea originală, publicată în Ianuarie 1995.

"După o verificare a similarităţii, am aflat că majoritatea conţinutului acestui manuscris este copiat din lucrarea noastră, iar în ataşament am indicat blocurile 1-4 cu linii roşii. Vă rog să faceţi referire la cele două fişiere ataşate pentru a afla similaritatea dintre ele"
, a declarat Chu Hsin Ling, citat de Hotnews.

Politicienii cer demisia lui Mang

În condiţiile în care plagiatul este mai mult decât evident, europarlamentarul PDL Cristian Preda îi cere premierului Victor Ponta să ia o decizie urgentă în privinţa ministrului Educaţiei.

„Circulă pe Internet probe clare ale plagiatului comis de ministrul Mang şi cred că Ponta trebuie să se pronunţe urgent. A renunţat la cinste, să ne spună: vreau să am în Guvern un om care este necinstit, care a copiat şi care mai mult decât atât, acum minte în legătură cu plagiatul.”, susţine Cristian Preda, la RFI.  

Şi vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu îi cere o explicaţie ministrului Ioan Mang şi spune că întreaga situaţie trebuie clarificvată cât mai urgent.

Dovezi privind acuzaţiile aduse lui Ioan Mang
Embed:

Citeşte mai multe despre:   plagiat,   Emil Boc