Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor: Bucureștenii își pot steriliza gratuit câinii în 23 de cabinete veterinare

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor: Bucureștenii își pot steriliza gratuit câinii în 23 de cabinete veterinare

Un articol de: - 29 Aug 2013, 15:24
Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor: Bucureștenii își pot steriliza gratuit câinii în 23 de cabinete veterinare Foto: evz.ro Eveniment

Autoritatea pentru supravegherea și Protecția Animalelor, care a început pe 26 august un program pentru sterilizare gratuită a câinilor cu deținător a anunțat că bucureștenii pot face acest lucru în 23 de cabinete veterinare, relatează Mediafax.

Potrivit ASPA, până la sfârșitul anului se vor face 5.000 de operații de sterilizare pentru care a alocat 675.800 lei.

 În urma licitației finalizate de ASPA în luna august, s-a decis ca Autoritatea să plătească 98 lei pentru o operație de sterilizare a unui câine-mascul și 120 lei pentru intervenția în cazul unui câine-femelă.

Preţurile cuprind contravaloarea tuturor materialelor necesare, manopera operaţiei, precum şi identificarea animalului prin aplicarea microcipului.

"Având în vedere prevederile Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti nr. 145/2013, am demarat acest program pentru a veni în sprijnul cetăţenilor care înţeleg necesitatea sterilizării câinilor şi, nu în ultimul rând, a celor care doresc să intre în normalitate", a spus Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.

În luna iulie, Bîncscu a anunțat că persoane care dețin câini mai mari de patru luni trebuie să îi declare la ASPA până în ianuarie 2014, în sens contracr, aceștia vor fi amendați cu 3.000 lei.

Persoanele care se vor prezenta la sediul ASPA pentru declararea animalelor vor primi un card cu serie unică, pe care vor fi trecute datele de identificare ale animalului, respectiv seria microcipului, talia, culoarea şi rasa câinelului, precum şi adresa, numărul de telefon şi numele deţinătorului. Cardul va fi trimis prin poştă, la adresa menţionată în formular de către deţinătorul animalului înregistrat la ASPA.

Totodată, pentru situaţiile în care câinii nu suportă, din motive medicale, operaţia de sterilizare, deţinătorul trebuie să prezinte un formular-declaraţie avizat de un medic veterinar.

Citeşte mai multe despre:   bucuresteni