Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Autoritățile ar putea introduce o taxă pentru deșeurile care ajung la groapa de gunoi

Autoritățile ar putea introduce o taxă pentru deșeurile care ajung la groapa de gunoi

Un articol de: - 12 Apr 2011, 13:39
Autoritățile ar putea introduce o taxă pentru deșeurile care ajung la groapa de gunoi Foto: stlouiscountymn.gov Eveniment

O nouă taxă ar putea fi impusă de către autorități pentru deșeurile care ajung la groapa de gunoi, obligând astfel autoritățile locale să implementeze un sistem mai bun de colectare selectivă, informează Greeen Report.

Astfel, cantitățile de gunoi acumulate s-ar putea diminua, iar procentul deșeurilor ce pot fi reciclate va crește.

"Ne gândim la o taxă de depozitare de 10 euro/tonă. Este foarte important să facem asta, pe de-o parte pentru că s-ar reduce cantitățile de gunoi de la groapă. Pe de altă parte, România mai este protejată doar până în 2013 de importurile de deșeuri. După această dată, ne-am putea trezi cu camioane de deșeuri aduse din alte țări și depozitate la gropile românești", a declarat comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, citat de sursa precizată.

De asemenea, Silvian Ionescu a mai precizat că românii ar trebui să plătească în prezent și taxa de comunitate, însă acest lucru nu se întâmplă deoarece fiecare primar are măsurile sale diferite.

"În România, doar în 30% din localități plătesc serviciile de salubrizare incluse în această taxă", a declarat comisarul general.

Citeşte mai multe despre:   autoritati,   taxa