Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Autoritățile de la Budapesta au reabilitat o criptă din Cimitirul Central din Cluj. Ministrul ungar al Dezvoltării: ”Va fi viitor maghiar în Transilvania” (FOTO)

Autoritățile de la Budapesta au reabilitat o criptă din Cimitirul Central din Cluj. Ministrul ungar al Dezvoltării: ”Va fi viitor maghiar în Transilvania” (FOTO)

Un articol de: - 01 Iun 2017, 12:37
Autoritățile de la Budapesta au reabilitat o criptă din Cimitirul Central din Cluj. Ministrul ungar al Dezvoltării: ”Va fi viitor maghiar în Transilvania” (FOTO) Foto: facebook.com/Dr-Seszták-Miklós Eveniment

O criptă reabilitată, monument istoric, a fost inaugurată miercuri în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, de ministrul Dezvoltării Naţionale din Ungaria, Sesztak Miklos, context în care oficialul maghiar a declarat că ”va fi viitor maghiar în Cluj, va fi viitor maghiar în Transilvania”, informează monitorulcj.ro

Cripta, ale cărei lucrări de reabilitare au fost finanțate cu 20.000 de euro de autorităţile de la Budapesta, îi aparţine lui Gaetano Biasini, un profesor de spadă din regiunea italiană Lombardia, care a fost chemat de la Viena de aristocraţii maghiari din Transilvania să le predea scrimă. 

”Cei care vizitează Clujul au obligaţia de a trece şi prin acest cimitir şi să vadă mormintele care sunt parte a istoriei oraşului. Cimitirul Hazsongard este o parte a culturii maghiare, a istoriei Clujului. Acest cimitir este martor al contribuţiei naţiunii maghiare la dezvoltarea oraşului. În afară de trecut este important, pentru noi, şi viitorul. Va fi viitor maghiar în Cluj, va fi viitor maghiar în Transilvania”, a spus ministrul Dezvoltării Naţionale din Ungaria.

”Lucrările au durat peste doi ani şi au fost executate de o echipă de restauratori. Cripta, care este monument istoric, datează din anul 1847 şi se afla într-un stadiu avansat de degradare, fiind în pericol de prăbuşire”, a explicat preşedintele Fundaţiei Hazsongard, care se ocupă de întreţinerea şi reabilitarea mormintelor din Cimitirul Central din Cluj-Napoca, Gergely Erzsebet.

Autoritățile de la Budapesta au reabilitat o criptă din Cimitirul Central din Cluj. Ministrul ungar al Dezvoltării: ”Va fi viitor maghiar în Transilvania”

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca,   cimitir