Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Autoritățile din Harghita, în alertă: 80 de mistreţi vor fi împuşcaţi pe un fond de vânătoare unde există suspiciunea de pestă porcină africană

Autoritățile din Harghita, în alertă: 80 de mistreţi vor fi împuşcaţi pe un fond de vânătoare unde există suspiciunea de pestă porcină africană

Autorităţile din Harghita  au decis că 80 de mistreţi vor fi împuşcaţi, în următoarele două luni, pe fondul de vânătoare unde există o suspiciune de pestă porcină africană.

GAFĂ DE PROPORȚII! ANTONIA A COMIS-O SUB PRIVIRILE ȘOCATE ALE COPIILOR. NIMENI NU SE AȘTEPTA LA AȘA CEVA DIN PARTEA CÂNTĂREȚEI (GALERIE FOTO)

În acest mod se încearcă stoparea transmiterii virusului pe alte fonduri de vânătoare și în gospodării. Autoritățile au intrat în alertă după ce virusul a fost confirmat la un mistreţ găsit mort în zona comunei Mărtiniş, satul Ghipeş.

GABRIELA CRISTEA RUPE TĂCEREA DESPRE NOUA SARCINĂ! ''AM SIMȚIT NEVOIA SĂ FAC PUBLIC ACEST MESAJ...''

Mistreţul a fost găsit mort în apropierea satului de un localnic, care a anunţat autorităţile, scrie Agerpres.

Prezenţa virusului a fost confirmată la un laborator din Suceava, iar vineri dimineaţă a fost trimisă o probă la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală de la Bucureşti, pentru confirmarea oficială.

DOLIU ÎN PSD! DIN PĂCATE, A MURIT... REGRETE ETERNE PENTRU VIORICA DĂNCILĂ!

Vineri, la notificarea DSVSA Harghita, a avut loc, sub coordonarea subprefectului Petres Sandor, şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Harghita, în cadrul căreia a fost aprobat un plan de măsuri pentru combaterea şi eradicarea bolii, cum ar fi vânarea integrală a mistreţilor din fondul de vânătoare respectiv şi reducerea efectivelor de mistreţi din fondurile învecinate, izolarea animalelor domestice pentru a nu veni în contact cu virusul, dezinfecţii profilactice în localităţi sau intensificarea controalelor transporturilor de animale.

 

Citeşte mai multe despre:   Harghita
 
Loading...