Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Autoritățile sanitare din România se reunesc pentru a discuta situația utilizării vaccinului AstraZeneca

Autoritățile sanitare din România se reunesc pentru a discuta situația utilizării vaccinului AstraZeneca

Un articol de: George Lupu - 08 Apr 2021, 10:59
Autoritățile sanitare din România se reunesc pentru a discuta situația utilizării vaccinului AstraZeneca Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio Eveniment

Autoritățile sanitare din România se reunesc pentru a dezbate situația utilizări vaccinului produs de AstraZeneca, după ce EMA a anunțat că există o legătură directă între utilizarea dozelor produse de companie și cazuri grave de tromboză.

 

Autoritățile sanitare din România discută situația vaccinuui AstraZeneca

 

În acest context, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetului de vaccinare şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului discută, joi, despre situaţia utilizării vaccinului anti-COVID de la compania AstraZeneca.

"Este o şedinţă online cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, INSP, ANMDM, CNCAV. Discuţiile au loc în urma întâlnirii online de miercuri a miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană privind situaţia utilizării vaccinului AstraZeneca", au declarat, pentru Agerpres, surse medicale.

EMA a anunţat miercuri că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost imunizaţi cu acest ser. 

Există în acest moment raportate 169 de cazuri rare de tromboză venoasă cerebrală, înregistrate până la data de 4 aprilie, dintr-un total de 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca administrate în Spaţiul Economic European.

În pofida cazurilor foarte rare de tromboză venoasă cerebrală legate de administrarea vaccinului AstraZeneca, Agenţia Europeană pentru Medicamente a confirmat recomandarea sa privind utilizarea vaccinului la toţi adulţii.

 

Reuniune de urgență a miniștrilor Sănătății din UE, pe fondul controverselor legate de vaccinul AstraZeneca

 

Miniștrii Sănătății din cei douăzeci și șapte de state membre UE au organizat miercuri o întâlnire de urgență cu privire la siguranța vaccinului AstraZeneca. Întâlnirea prin videoconferință a fost convocată de Portugalia, care deține președinția rotativă a Uniunii Europene.Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19

Scopul reuniunii este de a discuta revizuirea avizului Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) pe fondul cazurile rare de tromboză asociate cu un număr redus de trombocite înregistrate în rândul persoanelor care au primit acest vaccin. O opinie se așteaptă să fie publicată de la ora 16:00, scrie elespaniol.com.

Odată cunoscute concluziile finale ale EMA, miniștrii sănătății vor trebui să tragă concluziile necesare. În special, dacă stabilesc orientări comune la nivelul UE cu privire la grupele de vârstă pentru care ar trebui să fie vizat vaccinul AstraZeneca.

Citeşte mai multe despre:   AstraZeneca,   UE,   campania de vaccinare