Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Autoritatea Electorală Permanentă a transmis propunerile de locaități în care să se înființeze secții de votare pentru alegerile parlamentare

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis propunerile de locaități în care să se înființeze secții de votare pentru alegerile parlamentare

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Sep 2020, 18:11
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis propunerile de locaități în care să se înființeze secții de votare pentru alegerile parlamentare Eveniment

Vineri, 25 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă a transmis la MAE propunerile privind localitățile din străinătate în care se vor înființa secții de votare pentru alegerile parlamentare și numărul acestora, scrie Agerpres.

Legea nr. 208/2015 prevede la art. 23 alin. (1) - (4) organizarea secțiilor de votare pentru alaegătorii care votează în străinătate, la sediile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, secţiilor consulare, dacă acestea funcţionează în sedii diferite şi institutelor culturale, în statele unde îşi au sediile misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României se organizează.

Totodată, cu acordul țării respective pot fi organizate și alte secții de votare, pentru cetățeni care doresc să voteze în diaspora.

 

Organizarea secțiilor de votare în afara țării

 

În același timă, potrivit sursei citate mai sus, pot fi organizate și alte secții de votare în afara țării, cu acordul țării respective. Aceasta se aplică în cazul localităților sau grupurilor de localități în care au optat să voteze cel puțin 100 de alegători.

Autoritatea Electorală Permanentă comunică, cel mai târziu, la data de 25 septembrie la Ministerul Afacerilor Externe, localitățile din străinătate în care trebuie să se înființeze secțiile de votare, precum și numărul acestora.

Potrivit informațiilor de la AEP, citate de Agerpres, până la data de 21 septembrie s-au înscris 3. 939 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate. După cum informează sursa de mai sus, alegătorii români din diaspora s-au înscris la vot astfel:

Belgia s-au înregistrat 165 de cereri (de înfiinţare de secţii de votare);Noi DEZVĂLUIRI BOMBĂ despre CONCEDIEREA lui Mihai Petre de la Românii au talent!

Franţa - 166 cereri;

Germania - 343 de cereri;

Italia - 246 cereri;

 Olanda - 246 cereri;

 Marea Britanie - 646 cereri;

 Moldova - 193 cereri;

 Spania - 314;

Citeşte mai multe despre:   alegeri parlamentare