Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avalanșă în munții Bucegi: Două persoane, surprinse de alunecarea de zăpadă. Una dintre ele a suferit un traumatism (VIDEO)

Avalanșă în munții Bucegi: Două persoane, surprinse de alunecarea de zăpadă. Una dintre ele a suferit un traumatism (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Ian 2021, 19:34
Avalanșă în munții Bucegi: Două persoane, surprinse de alunecarea de zăpadă. Una dintre ele a suferit un traumatism (VIDEO) Foto: pixabay.ro Eveniment

Două persoane au fost surprinse de o avalanșă, sâmbătă, în Munții Bucegi, sub vârful Țigănești. Ele au fost despărțite de alunecarea de zăpadă, dar au reușit să alerteze salvamontiștii care au pornit în căutarea lor. În cele din urmă, au fost găsite, una dintre femei având posibile traumatisme la bazin sau coloană, după cum a declarat Sabin Cornoiu, șef Salvamont, într-o intervenție telefonică î cadrul Știrilor B1 TV.

 

Două femei, surprinse de o avalanșă în Munții Bucegi

 

„Echipa de prim răspuns a ajuns în zonă, a găsit cele două persoane. Una dintre ele, din păcate are o suspiciune de traumatism  de bazin sau de coloană, deci are o afecțiune medicală care va necesita un transport în condiții deosebite. O altă parte din echipă a continuat deplasare în zona avalanșei, în partea superioară și a găsit și cealaltă persoană. Aceasta nu are probleme medicale deosebite. Amândouă au ieșit din starea de șoc specifică după astfel de evenimente. Încă o echipă de salvatori din Râșnov a plecat în sprijinul celor aflați în munte și, împreună, vor coborî cele două victime. Noi sperăm ca acțiunea să se termine cât mai repede, să nu se intre foarte mult în noapte, deja este întuneric afară, și cele două persoane să ajungă cu bine jos, în partea inferioară a muntelui, unde sunt așteptate de ambulanțe ca să le preia pentru a le acorda ajutorul medical necesar.

În niciun moment, cele două victime, în urma ieșirii din avalanșă, nu au avut contact vizual sau audio, nu s-au putuut suna la telefon. Nu au știut nimic una despre cealaltă. Avalanșa a avut câteva sute de metri, poate mai mult de un kilometru. A fost necesară o anumită deplasare și un anumit timp între găsirea celor două victime”, a declarat șeful Salvamont.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Șef Salvamont: Pericolul de avalanșă este anunțat de câteva săptămâni bune

 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Întrebat dacă a fost vorba despre o avalanșă provocată de cele două victime, Sabin Cornoiu a răspuns: „Nu avem această informație. Sunt valabile ambele variante, fie o avalanșă provocată de cele două, fie o avalanșă pronită de deasupra lor care le-a angrenat în curgere”.

Șeful Salvamont a precizat că în Munții Bucegi există în continuare pericol de avalașă.

„Pericolul de avalanșă este anunțat de câteva săptămâni bune, se menține la un nivel 3, e un grad de risc însemnat. Noi sperăm ca în zilele următoare condițiile meteo să stabilizeze cât mai mult zăpada, să reușim să scădem gradul de risc și turele să devină din ce în ce mai sigure. Estimările se dau pe întreg masivul, există posibilitatea ca pe anumiți versanți acumulările de zăpadă să fie mai mari, zăpada să fie expusă mai mult timp soarelui sau bătăilor vântului și atunci riscul de producere a avalanșei să fie mult mai mare de gradul 3 cât îl aveam noi anunțat pe întreg masivul. Toate traseele sunt vizate de acest avertisment”, a mai spus Sabin Cornoiu.

 

Citeşte mai multe despre:   avalansa,   Muntii Bucegi