Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Averea impresionantă a Arhiepiscopului Timisului: ÎPS Teodosie încasează venituri comparabile cu ale președintelui Klaus Iohannis

Averea impresionantă a Arhiepiscopului Timisului: ÎPS Teodosie încasează venituri comparabile cu ale președintelui Klaus Iohannis

Un articol de: Elena Stanciu - 08 Mar 2021, 17:03
Averea impresionantă a Arhiepiscopului Timisului: ÎPS Teodosie încasează venituri comparabile cu ale președintelui Klaus Iohannis Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Timisului, a fost, în ultima vreme, un personaj foarte controversat în contextul în care a ales, de mai multe ori, să nu țină cont de regulile de protecție sanitară instituite de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus. Însă dincolo de acest aspect, ÎPS Teodosie iese în evidență și prin averea sa impresionantă.

 

Ce avere are Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Timisului

 

Din cea mai recentă declarați de avere pe care a completat-o în 2020 pentru anul fiscal 2019 reiese că arhiepiscopul Tomisului câștigă, în calitate de profesor universitar la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius din Constanța, 158.019 de lei anual, adică 13.168 de lei pe lună, potrivit Ziare.com. În plus, ÎPS Teodosie încasează venituri și de la Arhiepiscopia Tomisului - 176.304 lei/ an, adică 14.692 de lei pe lună.

În același timp, acesta deține în bancă peste 39.000 de euro și 78.485 de lei.

Concret, veniturile încasate de Arhiepiscopul Tomisului se apropie de cele ale președintelui Klaus Iohannis care, în aceeași perioadă, a obținut 179.735 de lei, ceea ce înseamnă peste 14.900 de lei lunar.
 

Veniturile Arhiepiscopului Tomisului au crescut substanțial în ultimii ani

 

Câștigurile Înalt Prea Sfințitului Teodosie au crescut însă substanțial în ultimii ani. Dacă în declarația sa de avere din 2017, aceste nu deținea aproape nimic, între timp, lucrurile s-au schimbat și reprezentantul bisericii a acumulat o avere consistentă.

O proprietate importantă deținută de ÎPS Teodosie este și Complexul de la Dorna Arini. Este vorba despre un complex luxos, întins pe 20 de hectare, care cuprinde un hotel de 3 stele, spații de producție, sală de conferințe, restaurant și baza de tratament balnear.

De asemenea, ÎPS Teodosie are un teren intravilan la Techirghiol, obținut în 2014, prin donatie, dar și un teren la Vatra Dornei, de 2.6 hectare.
 Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de trei luni în Parlamentul României? Va fi sancționată drastic

Citeşte mai multe despre:   IPS Teodosie