Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment AVEREA managerului de la Spitalul "Obregia": Și-a făcut teren de minifotbal cu nocturnă în curtea vilei! Primăria condusă de Firea știa ce se întâmplă, dovadă că o firmă prinsă a dat înapoi jumătate din banii primiți (FOTO)

AVEREA managerului de la Spitalul "Obregia": Și-a făcut teren de minifotbal cu nocturnă în curtea vilei! Primăria condusă de Firea știa ce se întâmplă, dovadă că o firmă prinsă a dat înapoi jumătate din banii primiți (FOTO)

Un articol de: - 24 Mar 2017, 12:13
AVEREA managerului de la Spitalul "Obregia": Și-a făcut teren de minifotbal cu nocturnă în curtea vilei! Primăria condusă de Firea știa ce se întâmplă, dovadă că o firmă prinsă a dat înapoi jumătate din banii primiți (FOTO) Eveniment

Cătălin Tolontan continuă dezvăluirile despre neregulile de la Spitalul “Obregia” din Capitală. Jurnalistul a povestit în articolele precedente despre comportamentul managerului Monica Boer, dar și despre contractile cu dedicație pe care aceasta le aproba. Vineri, Tolontan prezintă “agoniseala” acesteia și dezinteresul Primăriei Capitalei ai cărei șefi știau despre mitele care se dădeau la cel mai mare spital de psihiatrie din țară.

Boer este mai tare ca Secureanu, fostul manager de la Malaxa, care lua bani cu acordul din șpăgi și contracte dubioase, susține Tolontan.

“Boer și-a făcut teren de minifotbal cu nocturnă în curtea vilei!”, scrie jurnalistul în articolul publicat pe tolo.ro.

“Primăria știa ce se întâmplă la ”Obregia”, dovadă că o firmă prinsă a dat înapoi jumătate din banii primiți!”, adaugă acesta.

În ianuarie 2017, Corpul de Control al Gabrielei Firea ajunge la Spitalul de Psihiatrie ”Alexandru Obregia”.Inspectorii descoperă mai multe lucruri, dar nu iau atitudine până când, în presă, nu apar mai multe dovezi.

Jurnalistul trece în revistă “câteva întâmplări mărunte” care reconstituie cum se cheltuiesc banii la cel mai mare spital de psihiatrie din România. Nereguli descoperite și de oamenii primarului general.

”Achiziții supraevaluate! Ceva suficient de grav încât să o suspende pe loc pe Boer. Dar au protejat-o”, povestește un angajat al spitalului.

”De fapt, dacă nu ar fi scris presa, ea ar fi continuat să rămână manager”, spune același om.

Citește și "NEREGULI GRAVE la Spitalul ”Obregia”! Tolontan: Aceleași lucrări plătite cu 5 milioane de lei unei firme și cu 2 milioane altei firme!"

”Șeful de la ASSMB a văzut totul cu ochii lui, nu e nicio problemă, totul a fost înțeles”, confirmă Monica Boer, relaxată, într-un dialog purtat cu Gazeta pe 21 martie, cu o zi înainte de apariția articolului.

Boer e șefă la “Obregia” de 8 ani și credea că nimic nu îi poate clătina scaunul.

O altă întâmplare arată cum se făceau jocurile între primărie și managerul spitalului. Pe 12 mai 2016, ”Obregia” cumpără de la firma Freemac o marmită 300 de litri cu gaz. Prețul: 90.000 de lei.

”Freemac e o firmă de casă, care a semnat multe contracte supraevaluate”, povestesc oamenii din spital inspectorilor pentru tolo.ro.

“Angajații Primăriei pun câteva întrebări la serviciul de achiziții din fostul Spital 9. Și, pentru ca totul să se stingă, Freemac renunță la 50.706 lei!

Pe 30 ianuarie 2017, Freemac stornează mai mult de jumătate din prețul marmitei. În aceeași zi, firma restituie suma prin trezorerie”, scrie în articol.

“A fost o eroare de procedură. S-a rezolvat și oamenii din primărie au înțeles.”, se scuză Boer.

Citește și "SCANDAL la Spitalul "Obregia". Managerul către angajați: ”ÎMI VINE SĂ VĂ DAU FOC!” - Achizițiile la preț TRIPLU făcute de Boer și BUCURIA de a desface cadourile primite de la pacienți (FOTO)"

 

 

Citeşte mai multe despre:   Tolontan,   medic,   spaga