Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avertisment al medicilor privind invazia de căpușe din București: Acestea pot purta microbi care transmit boli grave (VIDEO)

Avertisment al medicilor privind invazia de căpușe din București: Acestea pot purta microbi care transmit boli grave (VIDEO)

Un articol de: - 03 Mai 2017, 15:38
Avertisment al medicilor privind invazia de căpușe din București: Acestea pot purta microbi care transmit boli grave (VIDEO) Eveniment

Avertisment îngrijorator din partea medicilor. Căpușele au invadat parcurile din Capitală odată cu încălzirea vremii. Zeci de persoane ajung zilnic la Institutul Matei Balș din Capitală după ce au fost muscați de insecte. 

Deși nu au existat cazuri grave în urma înțepăturilor de căpușe, medicii atrag atenția că aceste insecte pot produce boli grave dacă nu se consultă un specialist de urgență. Aceștia recomandă tuturor ca atunci când ies la "iarbă verde" să se îmbrace cu bluze și pantaloni lungi pentru a evita pe cât posibil să fie înțepați de insecte, iar în cazul în care se întâmplă la acest lucru să se prezinte imediat la camerele de gardă.

"Problemele care pot să apară sunt în momentul în care căpușa este infectată cu diverși microbi. Și sunt doi microbi de care ne este noua frica, un microb febra butonloasă, și un microb care este întâlnit în special la căpușele de căprioara din zona montana și care poate transmite boala Lyme", a precizat Cătălin Apostolescu, medic la Institutul Matei Balș.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Avertisment al medicilor privind invazia de căpușe din București: Aceștia pot purta microbi care transmit boli grave

Citeşte mai multe despre:   medici