Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment AVERTISMENT pentru români! Ne așteaptă CEA MAI GREA iarnă din ultimii 8 ani

AVERTISMENT pentru români! Ne așteaptă CEA MAI GREA iarnă din ultimii 8 ani

Un articol de: B1.ro - 26 Noi 2018, 11:27
AVERTISMENT pentru români! Ne așteaptă CEA MAI GREA iarnă din ultimii 8 ani Eveniment

Meteorologii îi avertizează pe toți românii care doresc să își petreacă sărbătorile de iarnă în Marea Britanie că arhipelagul ar putea înfrunta cea mai friguroasă iarnă din ultimii 8 ani, scrie știripesurse.ro.

Specialiștii avertizează că întreg teritoriul britanic va fi acoperit de zăpadă, iar primele ninsori au căzut deja în nordul Regatului. Totodată, prognoza meteo prevede șase săptămâni extrem de friguroase cauzate de aerul provenit din zonele polare, ce va ajunge pe teritoriu.

Așadar, aceștia atrag atenția că urmările valului de aer polar se vor resimți și în lunile ianuarie și februarie, când temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă.

Pentru România, meteorologii anunță o iarnă capricioasă, cu episoade de viscol și ger, deși este încă prematur pentru o prognoză exactă a anotimpului friguros.

„E greu să spunem. Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2017, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 se schimbase vremea, iar pe 29 cod roșu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informațiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă”, a afirmat Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii anunță că vremea se răcește la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea loc primele ninsori.

În decembrie, precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru.
Vreme rece și ninsori în nord și în centru se anunţă și în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.

Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018
Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununțată în partea de est a țării.
Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronunțat în extremitatea de sud-vest și de sud-est a țării.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018
Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele climatologice pentru această perioadă, abatere negativă ce va fi mai pronunțată în regiunile extracarpatice.
Regimul pluvimetric se va situa în jurul celui normal specific perioadei, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018
Valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice.
Regimul pluviometric va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.
 

Citeşte mai multe despre:   cea mai grea iarna