Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avertismentul Comisiei Europene: „Timpul se epuizează” / Țările UE, rugate să implementeze urgent o strategie comună pentru lansarea vaccinurilor anti-COVID (VIDEO)

Avertismentul Comisiei Europene: „Timpul se epuizează” / Țările UE, rugate să implementeze urgent o strategie comună pentru lansarea vaccinurilor anti-COVID (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 16 Oct 2020, 07:26
Avertismentul Comisiei Europene: „Timpul se epuizează” / Țările UE, rugate să implementeze urgent o strategie comună pentru lansarea vaccinurilor anti-COVID (VIDEO) Foto: pixabay.com Eveniment

Europa a devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus, noile cazuri afectând zilnic aproximativ 100.000 de oameni.

„Timpul se epuizează", a afirmat comisarul UE pentru Sănătate Stella Kyriakides, cerând o mai mare coordonare în depistarea infecţiilor, dar și urgentarea implementării unei strategii comune pentru lansarea vaccinurilor anti-COVID, când acestea vor fi disponibile, scrie Reuters.

 

Comisia Europeană: „Timpul se epuizează”

 

„Prima prioritate a tuturor ar trebui să fie să facă tot ce este necesar pentru a evita consecinţele devastatoare ale carantinelor generalizate", a spus Kyriakides, solicitând guvernelor UE să adopte o strategie comună pentru lansarea vaccinurilor de îndată ce acestea devin disponibile, acordând prioritate vaccinărilor pentru persoanele cele mai vulnerabile.

„Rămâne puţin timp pentru astfel de pregătiri, deoarece primele vaccinuri ar putea fi disponibile la începutul anului viitor”, a adăugat Kyriakides.

Politica în domeniul sănătăţii este o prerogativă naţională în blocul celor 27 de ţări, iar Comisia UE face recomandări pentru măsuri comune.

 

Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI

„Spitalele şi serviciile de vaccinare ar trebui să fie echipate în mod corespunzător cu lucrători calificaţi, echipaţi cu echipamentele de protecţie necesare.

Vaccinurile ar trebui puse la dispoziţie mai întâi pentru cele mai vulnerabile grupuri, care includ lucrătorii din asistenţa medicală şi centrelev de îngrijire pe termen lung, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, cei cu boli cronice, lucrătorii esenţiali şi grupurile socio-economice defavorizate”, a spus Comisia.

 

Vaccinul Covid-19 va fi primit concomitent de toate statele UE

 

Comisia Europeană a anunțat, joi,într-un comunicat de presă că toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) vor avea acces la vaccinurile împotriva COVID-19 în același timp, în funcție de dimensiunea populației. Prioritate la vaccin vor avea personalul medical, bătrânii, persoanele bolnave și angajații care asigură serviciile esențiale.

Comisia Europeană, care negociază cumpărarea de vaccinuri,  a prezentat joi principalele elemente care trebuie luate în considerare de către statele membre în ceea ce privește strategiile lor de vaccinare împotriva COVID-19.

În primul rând vor avea prioritate la vaccinare lucrătorii din unitățile de asistență medicală și din unitățile de îngrijire pe termen lung; persoanele cu vârsta de peste 60 de ani; persoanele care sunt expuse în mod deosebit riscurilor din cauza stării lor de sănătate; lucrătorii care asigură servicii esențiale; persoanele care nu pot practica distanțarea socială; grupurile dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

 „Trebuie să ne asigurăm că, odată ce va fi descoperit un vaccin, suntem pe deplin pregătiți să-l desfășurăm. Cu ajutorul strategiei noastre de vaccinare, sprijinim statele membre ale UE să-și pregătească campaniile de vaccinare: care sunt persoanele care trebuie vaccinate, cum să se realizeze o distribuție echitabilă și cum să se asigure protecția celor mai vulnerabile persoane. Dacă vrem ca vaccinarea noastră să aibă succes, acum este momentul să ne pregătim.”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite G4Media.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana