Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare noaptea”

Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare noaptea”

Un articol de: Raluca Tindeche - 02 Mar 2021, 09:03
Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare noaptea” Foto: https://www.facebook.com/Dr-Adrian-Marinescu Eveniment

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, a precizat că numărul persoanelor care dezvoltă forme medii și severe de COVID-19 a crescut, scrie Antena 3 .

Adrian Marinescu atrage atenția că se mărește presiunea pe sistemul sanitar, iar noaptea nu mai are locuri de internare pentru persoanele infectate cu coronavirus. 

„Formele medii și severe de COVID-19 au început să crească. Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare pe seară sau noaptea”, a declarat Adrian Marinescu.

„Aș trage un semnal de alarmă pentru ce va urma, sunt puține locuri de internare și probabil aceste creșteri, în viitorul apropiat, înseamnă destul de multe probleme pentru spitalele suport COVID-19”, a precizat Adrian Marinescu. Medicul infecționist a explicat că tulpina britanică de COVID-19 îi afectează în principal pe cei tineri și pe cei mici.

„Vorbim aici de tulpina din Marea Britanie, care reprezintă un procent important pentru România, nu este predominantă, dar nici departe nu e. Această tulpina merge către tineri și cei mici, care vor face forme simptomatice medii și severe”, a menționat Adrian Marinescu.

„Deocamdată, este în curs de evaluare. Nu aș spune că pacienții noștri tineri fac forme severe, dar totuși numărul lor a crescut. Probabil, în viitorul apropiat, se va vedea mai bine”, a mai spus Adrian Marinescu.
 

Citeşte mai multe despre:   Adrian Marinescu