Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri”

Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri”

Un articol de: Raluca Tindeche - 01 Apr 2021, 08:35
Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri” Foto: https://www.facebook.com/Dr-Adrian-Marinescu Eveniment

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București susține că „următoarele două luni vor fi cu multe cazuri”, potrivit Digi24.

Medicul spune că pandemia nu se închide precum o uşă.

 

Medicul Adrian Marinescu: Cam două luni o să fie grele de-acum

 

„Când mă refer că se va închide mă refer la faptul că imunizarea va fi la nivel de masă și probabil că 70 la sută din populația globului va fi imunizată și atunci clar că măsurile de relaxare vor veni. Când mă refer la regiuni, e posibil ca la un moment dat pandemia să spunem că s-a închis, dar să fie anumite regiuni unde o să mai avem cazuri. Lucrurile nu se pot închide dintr-odată. Altfel spus, închiderea pandemiei nu înseamnă că dispare infecția SARS-CoV-2”, a explicat medicul Adrian Marinescu, la Digi 24. 

„Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri. Cam două luni o să fie grele de-acum. Nu m-aș gândi că e vorba de un vârf sau de un platou, m-aș gândi că sunt două luni cu presiune mare la nivelul spitalelor și mă aștept ca undeva după aceste două luni lucrurile să se așeze treptat și în momentul în care se termină vara, să fie în mod categoric mai bine decât acum”.

„Probabil că din toamnă ar trebui să fie o situație mult mai echilibrată decât acum. Momentul în care se va întâmpla să renunțăm la măsurile de prevenție e greu de spus și întrebarea e: vom renunța la purtarea măștii în spațiile închise? Nu, cred că întâi o să mergem cu spațiile deschise, o să o luăm treptat. Așa cum măsurile restrictive au venit pas cu pas, și cele de relaxare vor veni de asemenea”, a mai spus Adrian Marinescu.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Marinescu